To je to što me zanima!

Karamarko potvrdio, Glavašev zahtjev za putovnicom stigao

Dinko Burić smatra kako iza odugovlačenja sa zahtjevom za putovnicu stoji namjera da se Branimira Glavaša spriječi u sudjelovanju na predstojećim izborima
Vidi originalni članak

Ministar Tomislav Karamarko potvrdio je da je Branimir Glavaš podnio zahtjev za izdavanje nove putovnice u Generalnom konzulatu RH u Mostaru. 

Stoji to u očitovanju saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Tom je odboru prijavu prethodno uputio HDSSB-ov saborski zastupnik Ivan Drmić. Naveo je u njemu kako su zastupnici iz te stranke ucijenjeni da će Glavaš dobiti dokumente, ukoliko oni budu držali kvorum HDZ-u. 

U Karamarkovom očitovanju stoji i kako je izdavanje putovnice u nadležnosti MVPEI-a, ali je to ministarstvo od MUP-a zatražilo provjeru "jer je za njim raspisana potraga".

Ministar Karamarko, kazao je HDSSB-ov Dinko Burić, prvo je tvrdio kako njima nikakav zahtjev nije stigao.

- Prošla su 42 dana od podnošenja zahtjeva i još nema nikakva odgovora. A rok je inače 30 dana – istaknuo je Burić. On smatra kako iza svega stoji namjera da se Glavaša spriječi u sudjelovanju na predstojećim izborima.

Po zakonu, pojasnio je Karamarko, zahtjev za izdavanje putne isprave može se odbiti ukoliko se sumnja da će osoba izbjeći prisustvo u kaznenom postupku ili izvršenje zatvorske kazne duže od tri mjeseca te ako to zahtijevaju razlozi nacionalne sigurnosti ili zaštite javnog poretka.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • stari mudrac 06.11.2011.

    kaj nisu nabavili pasoš ko i ostali svijet, preko ćire grubišića.

  • PMF 087 06.11.2011.

    Rupa u zakonu.. Drzava mu je duzna dati dokument jer se ne moze vaditi na ovo sto Karamarko govori o "izbjegavanju odgovornosti" jer ju je on vec izbjegao i nalazi se u drugoj drzavi... Inace podrzavam gore neavedene da mu (moralno gledano) ni ja nebih dao putovnicu jer se odrekao svoje domovine i pricao gadosti koje ne prlice primjernom gradjaninu.

  • štefek 06.11.2011.

    Dinko Burić je bolestan ako baš hdssb (nsdap) hoče da bude glavaš branimira nositel list bi bilo na bolje da se hdssb (nsdap) se seli u bih bliže zatvora možda u zatvor biče novi sabor uz glavaš a nikako putovnica .

Komentiraj...
Vidi sve komentare