To je to što me zanima!

Karamarko poziva na jedinstvo u obrani nacionalnih interesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednica RH, predsjednik Vlade i predsjednik Sabora moraju reći što trebaju i hitno stati na put ovakvim manipulacijama, kazao je predsjednik HDZ-a Karamarko
Vidi originalni članak

Ako su transkripti koji su danas objavljeni autentični, mogu jedino pozvati na zajedništvo u obrani nacionalnog i državnog interesa i naših prava da sačuvamo naš teritorij koji neki pokušavaju očito na prijevaru oduzeti, rekao je uoči početka stranačke klauzure u Osijeku predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

- Vi znate da smo se u Domovinskom ratu morali boriti za svaki metar našeg teritorija, vi znate što je to značilo u Osijeku, Vukovaru i u puno naših opkoljenih gradova i sela koji su uvijek bili naš teritorij i za koje su mnogi ginuli. Pozivam još jednom na jedinstvo predsjednicu Republike Hrvatske, predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora te da kažu ono što trebaju reći u ovom momentu i hitno stanemo na put ovakvim manipulacijama - rekao je Karamarko.

Komentirajući informacije iz transkripta razgovora slovenskog člana Arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik iz Ministarstva vanjskih poslova, a po kojima se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara, Karamarko je sve nazvao vrlo zabrinjavajućim.

- To je onda velika manipulacija da bi se na nelegalan način pokušalo utjecati na odluke arbitražnog suda i to u smislu da Slovenija, rekao bih, na jedan nepošten način dođe do dvije trećine Piranskog zaljeva. To me zabrinjava, jer mislim da to nije u duhu dobrosusjedskih odnosa i kršenje pravila tog istog arbitražnog suda je skandalozno - naglasio je Karamarko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 156

  • Tina Tina 24.07.2015.

    Ova Vlada nije sposobna učiniti baš ništa osim stvar prepustiti slučaju...

  • istri 23.07.2015.

    TVOJ HDZ JE SKUHA KASU SAD HDZ NEK SI JE POJEDE:

  • DomagojTaropolu 23.07.2015.

    Državnik, imamo budućeg premijera koji se dokazao većim čovjekom od Milanovića! Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare