To je to što me zanima!

Karamarko priznao: HDZ je u Saboru glasao za dvojezičnost

Tomislav Karamarko je na konferenciji za medije rekao kako je stranka prošle godine promijenila vodstvo te ne želi tumačiti mišljenje prethodnih čelnika HDZ-a
Vidi originalni članak

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko je u utorak još jednom zatražio moratorij na uvođenje ćiriličnog pisma u ravnopravnu službenu uporabu u Vukovaru. Karamarko je rekao i kako je stranka u svibnju prošle godine promijenila vodstvo te ne želi tumačiti mišljenje prethodnih predsjednika HDZ-a, iako priznaje da je HDZ u Saboru i u vukovarskom Gradskom vijeću glasovao za Ustavni zakon koji manjinama jamči dvojezičnost.

Čelnik HDZ-a je na konferenciji za novinare podržao Vukovarce i hrvatske branitelje koji su se na prosvjednom skupu proteklog vikenda usprotivili ravnopravnoj službenoj uporabi ćirilice.

- Implementacija ustavnog zakona iz 2002. u ovom momentu izaziva negativne reakcije većinskog naroda u Vukovaru, u kojem su još uvijek svježe rane, a gradom šeću ljudi koji su za vrijeme okupacije silovali žene. Vukovar je zato senzibiliziran na tu vrstu izričaja - istaknuo je Karamarko. Na pitanje hoće li HDZ predložiti izmjenu Ustavnog zakona, odgovorio je, "može se ići i u tom smjeru, razmislit ćemo i o tome". Komentirao je i kako se pitanje primjene ćirilice u Vukovaru pokreće u trenutku pada kreditnog rejtinga Hrvatske. Šef HDZ-a je istaknuo kako pad kreditnog rejtinga govori o radu Vlade, koju je prozvao i da nije ništa napravila kako bi riješila otvorena pitanja sa Slovenijom.

Idi na 24sata

Komentari 197

  • tuti fruti 11 08.02.2013.

    Milanoviču moraš jednom svatiti da hrvatska država nije tvoja ,a ti samo služiš u ime hrvatskoga naroda .

  • tuti fruti 11 08.02.2013.

    Ako se milanović stalno ravna po evropskim zakonima onda neka i taj zakon za manjine uredi po evropskim propisima ,a to je 50% za dvojezničnost u evropi.Nije problem ovaj ili onaj narod.Problem je šta su to agresori napali hrvatsku DRŽAVU MILANOVIČU HRVATSKU DRŽAVU MA BILI BILO KOJE NARODNOSTI u ovom slučaju je bila srbija.

  • NadijaSijamhodzic 06.02.2013.

    wwww nije tocno! Karamarko je iz hdezea izasao sa Mesicem i Manolicem

Komentiraj...
Vidi sve komentare