To je to što me zanima!

Karamarko udara: Ovaj status 'smeća' je ocjena rada Vlade

Predsjednik HDZ-a koalicijskoj Vladi je poručio da se ne može iz krize izvući samo poreznim pritiskom, kozmetičkim promjenama i izmišljanjem lažnih afera
Vidi originalni članak

Čelništvo HDZ-a sazvalo je konferenciju za novinare u središnjici stranke u subotu zbog vijesti o smanjenju kreditnog rejtinga. Predsjednik stranke Tomislav Karamarko ponovno se obrušio na Vladu. 

- Došli smo do trenutka istine, od jučer nam je kreditni rejting u kategoriji 'smeće', što Hrvatsku stavlja u nezavidnu poziciju. Dogodilo se ono što smo predvidjeli jer Vlada se ne može iz krize izvući samo poreznim pritiskom, kozmetičkim promjenama i izmišljanjem lažnih afera - zaključio je Karamarko. 

Ocijenio je kako je Vlada improvizirala u traženju rješenja te rekao kako je status 'smeća' ocjena Vladina rada. Naglasio je kako to nije ocjena koju im daje HDZ, nego ocjena meritorne kuće što će utjecati na sve u Hrvatskoj. 

- To znači da ćemo se skuplje zaduživati, da će i ovo malo investicija biti obeshrabreno, da će mnoge male tvrtke biti ugašene, da će porasti broj nezaposlenih te da slijedi velik pad standarda građana - upozorio je. 

Zaključio je kako je ocjena 'potvrda avanturizma jedne nekompetentne Vlade koja sada priziva MMF umjesto onog što nema, a to je potencijal i znanje'. 

- Za taj avanturizam će račun platiti svi građani - rekao je Karamarko.

Milošević: Koalicija je razočarala samu sebe

Domagoj Ivan Milošević komentirao je kako su se, nažalost, ostvarile prognoze od ljeta.

- Vlada nije imala ni znanja ni sposobnosti ni strategije. Lijeva koalicija razočarala je ne samo sve oko sebe, nego i samu sebe - rekao je Milošević. 

HUP ponudio pomoć u sastavljanju paketa mjera 

Na objavu kreditne agencije Standars&Poor's reagirao je i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić koji je ponudio podršku i svoj doprinos Vladi u sastavljanju 'kratkoročnih, ali potentnih mjera kojima bi pridobili povjerenje domaćeg i stranog kapitala', piše tportal

Mudrinić je istaknuo kako se pokazalo ispravnim ono o čemu ekonomisti i stručnjaci govore već mjesecima. 

- Nismo napravili dostatne reforme, nismo smanjili javnu potrošnju i javni sektor. Sad treba pronaći mudrost da stavimo znanje, razvojni potencijal i snagu hrvatskoga društva u funkciju razvoja i istinskog iskoraka - rekao je. 

Paketom mjera, dodaje Mudrinić, zaustavili bi rast nezaposlenosti i počeli oporavak. 


Idi na 24sata

Komentari 249

  • ludom 18.12.2012.

    Kad je opozicija (najedanput) tako pametna, zašto nam ne da konkretno rješenje hrvatskog problema? Gospodin predsjednik HDZ a stalno demagoški "udara" po trenutnoj vlasti, ali od tog "udaranja" narod nema baš nikakve koristi. Zar gospodin Karamarko misli da ćemo i nadalje "pušiti" takve stvari, znajući da je njegova opcija bila na vlasti do nedavno, pa isto tako veliko ništa. To što on priča da to sada nije ista stranka, je pričanje u prazno. Zar , isto tako i sadašnji SDP, nije u medijima laprdačio da to više nije SKH, kao da su stranački obojeni ljudi preko noći promijenili životne principe i stajališta. Ako je netko to i učinio, taj je smeće i ne treba ga ozbiljno shvaćati. Dakle, predsjednik stranke, kao što je HDZ, trebao bi nastaviti tamo gdje je osnivač te stranke stao, sa manjim prilagodbama današnjem vremenu, a ne tvrditi da je ta stranka danas nešto drugo. No da se vratim na osnovno, dajte nam da vidimo kako bi vi u HDZ u izvukli ovu jadnu nam zemlju iz katastrofe u koju ulijećemo brzinom svjetlosti.

  • LUNA 1122 17.12.2012.

    Kako vas nije stid?Od vas je i pošao sav ovaj nered. Umjesto da pokušate popravit što se da i bit podrška ovoj vladi vi se još više blatite i mislite da pljuvanjem stječete poene. Ne mislite da kod Hrvatskog naroda nemate više šanse!

  • zagi 24 16.12.2012.

    Karamarko, ti samo reci di je lova, a druge stvari nije moralno da komentiraš

Komentiraj...
Vidi sve komentare