To je to što me zanima!

Karl Erjavec: Nismo zadovoljni stajalištem SAD-a o arbitraži

Što se tiče granice između Slovenije i Hrvatske, kazao je senatorima Kral Erjavec, tu je arbitražni sud donio konačnu presudu o kopnenoj i morskoj granici
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izrazio je u utorak skupini američkih senatora nezadovoljstvo Slovenije  pozicijom Washingtona glede presude arbitražnog suda o graničnom prijeporu Slovenije s Hrvatskom koji SAD smatra bilateralnim pitanjem i ne želi zauzimati strane.

Erjavec je u razgovoru sa senatorima na Brdu kod Kranja rekao kako je stajalištu slovenske vlade da se tu radi o pitanju poštivanju međunarodnog prava i odluke koju je donio arbitražni sud koju Hrvatska ne priznaje jer je Slovenija kontaminirala sud, prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA.

Što se tiče granice između Slovenije i Hrvatske, kazao je senatorima Erjavec, tu je arbitražni sud donio konačnu presudu o kopnenoj i morskoj granici ponovivši više puta izrečeno stajalište da će Slovenija odluku arbitara poštovati i da to očekuje i od Hrvatske.

Senatorima, koji su u posjetu Sloveniji nakon Hrvatske, je slovenski ministar rekao da način rješenja slovensko-hrvatskog graničnog pitanja može biti model i za druge granične prijepore  u regiji jer su sređene granice jedan od čimbenika za jačanje stabilnosti.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Priska Bresci 11.09.2017.

    Dali su pustili snimku kako su kontaminirali albitrazu sigurno ne jel Amerikanci nisu sigurno istog mišljenja kao karl koji gura svoje mišljenje svukud na stvarno na bezobrazan način .Jadnik opet tužba , Tužit zna ali pregovarati ne arme man !!!

  • MilanBabic 19.08.2017.

    HAjde idi se ubi pokvarenjaku jedan da si covjek bijo lako bih se dogovorili sto je nase nase je a sto Vase neka vam bude jos ste previse dobili raznim ucjenama kako mislis da ce hrvati onda voljeti slovence ako takovi kao ti pokvarenjaci stalno nesto zele oteti sto nije Vase pa daj ti nama put do austrije a mi vama u otvoreno more i to ce biti ok bas si pokvaren boze sacuvaj idi krepaj negdje gdje te nece nitko Naci da ne usmrdis sloveniju jer si je dosta osramotijo usmridijo u cijelome svijetu debilu pokvareni

  • bcelija 17.08.2017.

    Dokazani prijatelj Hrvatske kao i njegov mentor Dimitrije Rupel sad je postao tužiaba pa nas tuži Amerima što ne poštujemo odluke njihovog kompromitiranog suda kojeg ne priznaje ni savez izviđača istarske županije i otoka Jabuke. Nije se Karl sjetio tužakati kad su htjeli maznuti lovu štedišama LJ. banke ili kad su zaposjeli St.Geru ili kad je provokator "ljubitelj" HR Joško Joras provocirao svojim performansima kojih se ni Monty Paytonovci ne bi posramili. Uz "slučajnu" nazočnost svih SLO medija. Bravo Karl, tako se treba boriti ako od laži želiš napraviti istinu. Danonoćno rovariti, lobirati, lagati dok susjed spava. O "časnom" sudu ne bih da nekog ne uvrijedim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare