To je to što me zanima!

Karlovac: Radnika usmrtio vlak na gradilištu postaje

Radnika (34) vlak je usmrtio na gradilištu postaje kod Autobusnog kolodvora koja nije dovršena. Popravljao je štetu od nesreće prije dva tjedna
Vidi originalni članak

Radnika F.J. (34) Hrvatskih željeznica u četvrtak je oko 7.50 sati usmrtio vlak u Karlovcu. On je radio na gradilištu nedovršenog stajališta kod Autobusnog kolodvora. Njegovo tijelo putnički vlak je odbacio desetak metara od postaje. Radnik iz Slatine je popravljao štetu i brusio peron zbog nesreće od prije dva tjedna. Tada je teret s vlaka zapeo za peron. Strojovođa vlaka navodno, nije niti primjetio da je udario radnika te je nastavio put prema Dugoj Resi, gdje je podvrgnut alkotestiranju koji je negativan. Nepoznato je kako ga je vlak udario, jer vlakovi koje prolaze tim djelom pruge voze vrlo usporeno. Postoji vjerojatnost da poginuli radnik od buke brusilice nije čuo vlak, baš zbog toga jer se kreće vrlo sporo, a vjerojatno je bio i leđima okrenut vlaku, koji je došao iz smjera Zagreba.
Nedovršeno stajalište prvo je tog tipa u državi i vrijedi deset milijuna kuna. Večernji list piše da je trebalo biti dovšreno u studenom 2007.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • outrager 24.09.2009.

    stajalište ne vrijedi 10 mil. kn nego toliko košta, vrijednost je manja, al trebaju i rođaci nešto zaraditi

  • berija 24.09.2009.

    Sućut obitelji nesretnika. Opet pišete gluposti. Ovaj nesretni radnik nije iz HŽ-a nego firme koja obavlja radove na izgradnji stajališta. Stajalište se treba otvoriti 13. prosinca ove godine a ugovor za izgradnju potpisan je u svibnju 2008.godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare