To je to što me zanima!

Karlovčani bez grijanja tijekom novogodišnje noći

Iako je Karlovac u novogodišnjoj noći bio jedan od najhladnijih gradova u Hrvatskoj, Gradska toplana grijanje je isključila već u 21 sat
Vidi originalni članak

Iako je Karlovac u novogodišnjoj noći s temperaturom od -9 stupnjeva bio jedan od najhladnijih gradova u Hrvatskoj, Gradska toplana grijanje je Karlovčanima isključila već u 21 sat. Ranijih godina tijekom Silvestarske noći grijanje je u Karlovcu bilo uključeno. Direktor Toplane Ivan Mrzljak kazao je kako Toplana sad ima automatizirani sustav kojeg zbog pet sati duljega grijanja nije moguće mijenjati bez utroška od oko 50.000 kuna. Kako piše Večernji list, Mrzljak nije korisnik usluga vlastite tvrtke.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kk666 02.01.2009.

    a gle Humi, probala sam isto to što ti radiš, smanjit po noći za koji stupanj, i probala cijelu zimu uvijek držat istu temperaturu, rezultat je bio isti. Sad isto tako sve oviisi kako je krivulja grijanja naštimana, trenutno ju držim na jače grijanje, pošto živim u prilično hladnim krajevima. A sad šta je ta krivulja, ne pitaj, to je ove godine instalrano, no navodno kad bih smanjila krivulju rjeđe bi se peć palila ili tako nešto. potrošim na zimu cca 2500 litara ložulja, za grijanje kuće od 180 kvadrata prizemlje i kat.

  • HUMI 02.01.2009.

    Kkk666 koliko ti potrošiš sirovine za grijanje kada griješ non stop?ja noću samo smanjim za par stupnjeva da se voda ne ohladi skroz(tako manje potrošimo ako se noću upali 1,2 puta nego da se gasi pa ujutro nikako zagrijati a dosta se potroši).Oni sa zajedničkim kotlovnicama ne mogu sami određivati kada će ga upaliti a ipak dosta košta.

  • kk666 01.01.2009.

    ne mogu vjerovati... po noći bez grijanja i to od 21 sat?? i vi to plaćate? ajme .. pa to nema veze s mozgom. moje centralno doma radi i danju i noću, kontoliraju ga samo vanjski i unutarnji senzor, a ne pada mi na pamet po noći gasit grijanje. to je glupo. ne mogu ni zamislit ljude koji imaju male bebe koje se noću bude, a stan hladan. Koliko mjesečno se plaća takvo grijanje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare