To je to što me zanima!

Karmine u Vladi: Ministri samo zamišljeno šutjeli

Dok je premijerka Kosor na sjednici vlade pričala o gospodarstvu, ministri su bili udubljeni u vlastite misli. Pričali su i o novcu za obranu od poplava
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor izbjegava progovoriti o kadrovskim promjenama koje je najavila tijekom službenog posjeta Americi. Ministri i premijerka na sjednici Vlade trudili su se stvoriti dojam kao da je sve u najboljem redu. No tijekom njezinog izlaganja o provedbi programa gospodarskog oporavka, svatko od ministara bio je udubljen u svoje misli, a taj prizor nakratko je ‘razbio’ Ivan Šuker pregledavajući papire. Bilo je neuobičajeno tiho, bez vrckavih pošalica na hodnicima Banskih dvora. S lica su im nestali čak i karakteristični osmijesi.
- Program gospodarskog oporavka se provodi uz sve poteškoće na koje nailazimo. 
Mi prepreke i poteškoće uspješno savladavamo - ustvrdila je premijerka Kosor, neuvjerljivo pokušavajući  demonstrirati jedinstvo u Banskim dvorima.
Na vladi je bilo riječi i o uređenju informatičke razmjene podataka između institucija, zbog pune primjene OIB-a od siječnja 2011. godine. Iako OIB nije tajan broj, podaci koje sadrži jesu, pa će oni, tvrdi ministar Šuker, biti maksimalno zaštićeni. Naglasio je i nužnost ažuriranja podataka u OIB-u.
- Nitko nikoga neće moći napamet optuživati i nitko se neće moći izvući, ako ima prihode koji nisu pokriveni - rekao je Šuker.
Premijerka Kosor OIB vidi da kao njeno moćno antikorupcijsko oruđe i oružje.
- Kad OIB profunkcionira u svoj punini mnoge će stvari u sekundi isplivati na površinu i omogućiti da institucije pravne države odrade svoj posao - izjavila je Kosor.
Ministri su uglavnom šutjeli i na temu uhićenog bivšeg rizničara Mladena Barišića. Pravili su se kao da ih se to sve ne tiče.
- Nikakvih spoznaja o nikakvim računima nemam niti bilo što znam. Imam čistu savjest, jer se nisam bavio nikakvim novčanim poslovima ni oko stranke ni oko bilo čega drugoga - ustvrdio je ministar kulture Biškupić.
- Dobro, hoćete li pustiti institucije pravne države da rade svoj posao?! - upitao je nervozno Šuker i napustio zgradu Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_27152 30.09.2010.

    Vjerovatno su svjesni toga da ona nema šta pametno za reći.

  • tuta 30.09.2010.

    ajde JACO bježi sama dok te narod nije dohvatio I VRATITE SAV NOVAC

  • gogyxyx 30.09.2010.

    Sve ste živo u hrvatskoj pokrali za radnike ništa niste ostavili dugo mislim koja poruka bi dobro sjela pa kažem: Dabog da vas voda odnijela

Komentiraj...
Vidi sve komentare