Obavijesti

News

Komentari 18

Karmine u Vladi: Ministri samo zamišljeno šutjeli

Karmine u Vladi: Ministri samo zamišljeno šutjeli
1

Dok je premijerka Kosor na sjednici vlade pričala o gospodarstvu, ministri su bili udubljeni u vlastite misli. Pričali su i o novcu za obranu od poplava

VIDEO

Premijerka Kosor izbjegava progovoriti o kadrovskim promjenama koje je najavila tijekom službenog posjeta Americi. Ministri i premijerka na sjednici Vlade trudili su se stvoriti dojam kao da je sve u najboljem redu. No tijekom njezinog izlaganja o provedbi programa gospodarskog oporavka, svatko od ministara bio je udubljen u svoje misli, a taj prizor nakratko je ‘razbio’ Ivan Šuker pregledavajući papire. Bilo je neuobičajeno tiho, bez vrckavih pošalica na hodnicima Banskih dvora. S lica su im nestali čak i karakteristični osmijesi.
- Program gospodarskog oporavka se provodi uz sve poteškoće na koje nailazimo. 
Mi prepreke i poteškoće uspješno savladavamo - ustvrdila je premijerka Kosor, neuvjerljivo pokušavajući  demonstrirati jedinstvo u Banskim dvorima.
Na vladi je bilo riječi i o uređenju informatičke razmjene podataka između institucija, zbog pune primjene OIB-a od siječnja 2011. godine. Iako OIB nije tajan broj, podaci koje sadrži jesu, pa će oni, tvrdi ministar Šuker, biti maksimalno zaštićeni. Naglasio je i nužnost ažuriranja podataka u OIB-u.
- Nitko nikoga neće moći napamet optuživati i nitko se neće moći izvući, ako ima prihode koji nisu pokriveni - rekao je Šuker.
Premijerka Kosor OIB vidi da kao njeno moćno antikorupcijsko oruđe i oružje.
- Kad OIB profunkcionira u svoj punini mnoge će stvari u sekundi isplivati na površinu i omogućiti da institucije pravne države odrade svoj posao - izjavila je Kosor.
Ministri su uglavnom šutjeli i na temu uhićenog bivšeg rizničara Mladena Barišića. Pravili su se kao da ih se to sve ne tiče.
- Nikakvih spoznaja o nikakvim računima nemam niti bilo što znam. Imam čistu savjest, jer se nisam bavio nikakvim novčanim poslovima ni oko stranke ni oko bilo čega drugoga - ustvrdio je ministar kulture Biškupić.
- Dobro, hoćete li pustiti institucije pravne države da rade svoj posao?! - upitao je nervozno Šuker i napustio zgradu Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe