To je to što me zanima!

Karnevali: Rio i Samobor se pripremaju, Venecija je počela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Krajem siječnja i početkom veljače tradicionalno počinje karnevalska sezona. Kako u Rio de Janeiru i Veneciji, tako i u našem Samoboru i Rijeci. Evo što su pripremili
Vidi originalni članak

Karneval u Rio de Janeiru godišnje privuče stotine tisuća turista. Svi žele sudjelovati u dugačkoj plesnoj povorci i natjecati se u sambi. Posljednje pripreme su u tijeku, a to znači da su oskudni kostimi već gotovi, dok se samba uvježbava do savršenstva. Karneval službeno počinje 5. veljače.

POGLEDAJTE VIDEO: Karnevalska povorka u Riju plijeni pažnju kostimima i plesom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U našoj je blizini jedan karneval već počeo. Riječ je, naravno, o venecijanskom karnevalu s dugačkom tradicijom. Ondje karnevalske povorke plove na gondolama, a maske su mješovite. Dok se neki drže tradicionalno i bogato ukrašenih venecijanskih maski, drugi su se odlučili na neke smješnije varijante. Sve prolazi, jer karneval u Veneciju privuče mase turista.

POGLEDAJTE VIDEO: Venecijanska povorka plovi na gondolama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naša domaća karnevalska uzdanica, Samobor, ove godine priređuje 190. tradicionalni fašnik. Sve počinje 29. siječnja, a fašnički rekviziti već su postavljeni po cijelom gradu. Već sad je izgledno da će fašnik, po običaju, biti satiričan i izazovan.

POGLEDAJTE VIDEO: Fašnički rekviziti postavljeni su po gradu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Karnevalske povorke održavat će se diljem Hrvatske, a poznati riječki karneval sigurno će privući brojne posjetitelje. Bilo da se odlučite pridružiti povorci u rodnom mjestu ili ćete posjetiti veće karnevale, sigurno ćete se dobro zabaviti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • napoleonov sin 28.01.2016.

    najbolji je u new orleansu

  • Roy Ban 25.01.2016.

    Rijeka je van konkurencije??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare