To je to što me zanima!

Karta zaraženih Europe: U borbi protiv virusa dvije hrvatske regije su među najboljima

Tek 11 europskih regija nalazi se u zelenoj boji, a među njima su Istarska i Varaždinska  županija. Najmanje zaraza broje još jedna švicarska, dvije bugarske, četiri poljske i dvije talijanske regije
Vidi originalni članak

Istra je dobila još jedno 'priznanje' da joj u borbi protiv korona virusa ide najbolje u Hrvatskoj, ali i u Europi. 

Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije je, naime, objavilo kartu Europe na kojoj uglavnom prevladava crvena i tamnonarančasta boja, što obilježava područja s najviše zaraza koronom. Osim spomenutih boja, poneke regije u državama obojene su svijetlonarančastom, a neke su zelene.

Tek 11 europskih regija nalazi se u zelenoj boji, a među njima su Istarska i Varaždinska  županija. Najmanje zaraza broje još jedna švicarska, dvije bugarske, četiri poljske i dvije talijanske regije.

U narančastoj boji nalazi se većina regija u Hrvatskoj, no tu su i crvene regije kao što su Karlovačka, Splitsko-dalmatinska, Požeško-slavonska i Ličko-senjska županija.

DOJENJE JE SIGURNO Novo istraživanje ohrabruje: Korona virus se ne prenosi preko majčinog mlijeka na bebu

Što se tiče Belgije, tamo ne postoje ograničenja putovanja, nego se putovanje preporučuje ili pak ne preporučuje ovisno o boji regije.

Istra ima najmanje slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj te je u zadnjih 14 dana bilježila tek šestero novozaraženih na 100.000 stanovnika.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • arow 08.10.2020.

    U Italiji 95%zarazenih nema simptome

  • Roy Ban 08.10.2020.

    Nije Učka bez veze tu.

  • Roy Ban 08.10.2020.

    Ne vidim ništa zelenog u Švicarskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare