To je to što me zanima!

Katastrofa: U 2013. ući ćemo s više od 350.000 nezaposlenih!

U utorak ujutro na burzi rada bilo je 349.012 nezaposlenih, i tek 3384 slobodnih radnih mjesta. U svega 11 dana broj ljudi bez posla skočio je za skoro dvije tisuće
Vidi originalni članak

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u utorak ujutro bez posla bilo je 349.012 ljudi, a broj slobodnih radnih mjesta bilo je tek 3384.

U odnosu na mjesečne podatke iz studenog, u svega 11 dana broj nezaposlenih skočio je za gotovo dvije tisuće, a kako još nije ni polovica prosinca nema sumnje da ćemo u Novu godinu ući s gotovo rekordnom nezaposlenošću, odnosno bez posla bit će više od 350.000 ljudi.

Ipak, treba reći kako ni u cijeloj Europskoj uniji stanje nije nimalo bolje, a rekordna nezaposlenost raste iz mjeseca u mjesec.

Pozitivne promjena na tržištu rada prema mišljenju analitičara mogu se očekivati tek 2014. godine, a  da bi došlo do značajnijeg zapošljavanja godišnja stopa BDP-a trebala bi rasti barem dva posto.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • 23luna 13.12.2012.

    pa ne znam što bi na ovo rekla,ja sam već 20g.na burzi uz povremen rad koji sam uvijek sama pronalazila i pomoću veza i vezica jer se kod nas tako i dolazi do posla(na žalost)a burza je odavno prestala biti ono što bi trebala bit,doslovno samo prebrojava nezaposlene i ničem drugom ne služi,moje je prošlo što se posla tiče(mada mi po zakonu do mirovine treba još dobrih 15god.)ali sretna bi bila da mladost radi jer eto njih smo školovali i dali sve što imamo a oni na zavodu jer nemaju ZVUČNO IME ILI PREZIME ili kako je mojoj kćeri rekla pročelnica za prosvjetu (ne navodim grad,možda bi trebala) citiram"jeste li možda u stranci (misli se na vodeću) i imate li možda vezu"...direktno bez ustručavanja,što dalje reći,pa ti onda u ovom moru nezaposlenih nađi posao jer nas nema puno koji imaju veze...pa narode kofere u ruke kao i moj suprug i VAN jer će vam obitelji bit gladne i djeca vam neće škole završit pokraj ovih debila koji samo poreze udaraju....POZZZZ

  • povjetarac15 12.12.2012.

    Brrrr, strašno..

  • daco49 12.12.2012.

    manje od 360

Komentiraj...
Vidi sve komentare