To je to što me zanima!

Katolički priručnik o svecima u svibnju uz 24sata za šest kuna

U svibnju nas očekuje 51 svetac koje vjernici štuju od najranijih početaka kršćanstva pa sve do današnjih dana. Možda najvažnija svetica u svibnju je Gospa Trsatska
Vidi originalni članak

Svaki dan u godini ima svog sveca. U ovoj jedinstvenoj knjižici predstavljeni su sveci i blaženici za svibanj. Opisani su njihovi životi, čuda koja su učinili tijekom života ili nakon smrti te mučeništva.

Tu su i molitve najznačajnijima koje štuju vjernici diljem svijeta. Otkrivamo i kako i zašto ih je Crkva proglasila zaštitnicima gradova, zanimanja, u bolesti... Za pojedine svece opisane su i svečanosti koje puk slavi na njihov spomendan. U svibnju nas očekuje 51 svetac koje vjernici štuju od najranijih početaka kršćanstva pa sve do današnjih dana. Možda najvažnija i Hrvatima najpoznatija svetica u svibnju je Gospa Trsatska pa je i knjiga nazvana po njoj - “Sva čuda Gospe Trsatske i svih svetaca iz hrvatskog katoličkog kalendara”

Prema predaji, 10. svibnja 1291. godine na mjestu današnjeg svetišta Gospe Trsatske osvanula je nazaretska kućica svete obitelji.

Na Trsat su je iz Nazareta prenijeli anđeli. Godine 1294. anđeli su je prenijeli u Loreto kraj Ancone, gdje je i danas. U knjizi se opisuje i život svetoga Dujma, zaštitnika Splita i tamošnje nadbiskupije koji je tragično stradao nakon mučenja koje je naredio car Dioklecijan.

U ponedjeljak na svim kioscima za samo 6 kuna kupite knjižicu Kalendar svetaca: svibanj "Sva čuda Gospe Trsatske i svetaca iz hrvatskog katoličkog kalendara" u kojoj možete saznati detalje o čak 51 svecu koje vjernici štuju od najranijih početaka kršćanstva. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • kamen sa srca 05.05.2014.

    Blažen bio tko zarađuje na vjernicima :-).

  • AntonTrdić 05.05.2014.

    koji vole gutati to sve kupovati ce...

  • duhnaroda 05.05.2014.

    hahaha priručnik za katolike,hahaha sramota ste vi koji kupujete i vi koji ga pravite ,odmaknuli ste se od boga u svakom pogledu samo su vam oči zatvorene i glave pognute,pa idete kuda i svjetina ...sram vas može bit

Komentiraj...
Vidi sve komentare