To je to što me zanima!

Katolički vjernici danas slave Cvjetnicu - uvod u Veliki tjedan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je predvodio svečano euharistijsko slavlje u Zagrebačkoj katedrali, a započelo je blagoslovom maslinovih grančica
Vidi originalni članak

Katolički vjernici danas obilježavaju blagdan Cvjetnice ili muke Gospodnje . Tim danom počinje i Veliki ili Sveti tjedan . Vjernici se s blagoslovljenim maslinovim i palminim grančicama prisjećaju ulaska Isusa Krista u Jeruzalem kojeg je narod prije 2000 godina dočekao mašući mu palminim i maslinovim grančicama i kličući mu kao kralju. Kako Isus nije htio iskoristiti priliku koju je narod priželjkivao te ga povesti u bitku za rušenje rimskog okupatora, razočarano se mnoštvo od Krista ubrzo odvratilo i poduprlo njegove protivnike. Tako je Cvjetnica postala uvod u Isusovu muku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na ovaj blagdan predvodio svečano euharistijsko slavlje u Zagrebačkoj katedrali, a misno slavlje započelo je blagoslovom maslinovih grančica.

Imoćani na Cvjetnicu prikazali Isusov ulazak u Jeruzalem

Imoćani su već tradicionalno svojim građanima i posjetiteljima na Cvjetnu nedjelju prikazali Isusov ulazak u Jeruzalem . U procesiji uoči Svete Mise stotine vjernika kreće od tvrđave Topana prema crkvi Svetog Franje gdje se održava misa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 232

  • ćazim_1 17.04.2014.

    Pa drugarice i drugovi ! Jesi li sad zadovoljan ?

  • Mamićev plaćenik 17.04.2014.

    gay lobi je jak i svakodnevno sve više i više ljudi padne pod utjecajem njihove propagande!

  • nezivim-u-hrvatskoj 14.04.2014.

    Čemu te procesije i to paradiranje, zašto ne slave svoju vjeru u 4 zida?

Komentiraj...
Vidi sve komentare