To je to što me zanima!

Katoličko sveučilište najavilo otvaranje studija medicine, predavat će i Alemka Marković

Dekanom je izabran Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Uz najavu pokretanja studija medicine, naveo je da novi studij jamči inovativnost i uspješnost
Vidi originalni članak

Privatno Hrvatsko katoličko sveučilište, čiji je osnivač Zagrebačka nadbiskupija, najavilo je od nove akademske godine pokretanje studija medicine na svom Medicinskom fakultetu na kojem bi trebala predavati i Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Kako prenosi Jutarnji, studij u trajanju od šest godina je još u lipnju prošle godine dobio dopusnicu za rad od Ministarstva znanosti, pa nagodinu već upis prvih studenata, njih 43.

Godišnje školarine za studij iznosit će 38.000 kuna - uz administrativni trošak prijave od 250 kuna i 300 kuna troškova upisnine. Među 25 sveučilišnih nastavnika novog studija medicine, čija su imena objavljena na stranicama Katoličkog sveučilišta, navedena i Alemka Markotić.

OPTIMIZAM I OPREZ OKO KORONE Markotić: Moguće je da će biti kao s gripom, cijepljenje svake godine. Krivulja napokon pada

Nastava će se izvoditi u kampusu u Ilici 242, a navode i to da su za potrebe nastave potpisali sporazume ili ugovore o suradnji s kliničkim ustanovama u Zagrebu, općim bolnicama u Karlovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Varaždinu, Sisku, Šibeniku, Čakovcu i Požegi te specijalnim bolnicama u Zagrebu i Strmcu.

Slogan novog studija: 'Budi unicathan'

Dekanom je izabran Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Uz najavu pokretanja integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine, Karlović navodi da novi studij, uz inovativnost, jamči i uspješnost.

- Hrvatsko katoličko sveučilište i studij medicine mjesto je na kojem ćete osim akademskog puta stjecanja stručnih kompetencija dobiti zajednicu na koju se uvijek možete osloniti, a koja njeguje pozitivno ozračje za napredovanje ne samo kao studenta nego kao cjelovite osobe. Na HKS-u nikad nećete biti samo broj nego jedinstveni i unicathni - piše budućim brucošima Dalibor Karlović, pri čemu je "unicathan", odnosno "Budi unicathan", slogan studija medicine.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Johnnie Šetač 08.05.2021.

    Ee brucoši, good luck!! 👏😎

  • prokurator 08.05.2021.

    hoće li na studiju katoličke medicine imati i kolegij bezgrešno začeće?

  • dale73 08.05.2021.

    To će biti faks za mjeriti dužinu nježnika palcima, jao ti ga onima koje budu "liječili" nazovi budući "liječnici", brzi transfer u "život vječni".

Komentiraj...
Vidi sve komentare