News

Komentari 13

Katoličko sveučilište najavilo otvaranje studija medicine, predavat će i Alemka Marković

Katoličko sveučilište najavilo otvaranje studija medicine, predavat će i Alemka Marković

Dekanom je izabran Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Uz najavu pokretanja studija medicine, naveo je da novi studij jamči inovativnost i uspješnost

Privatno Hrvatsko katoličko sveučilište, čiji je osnivač Zagrebačka nadbiskupija, najavilo je od nove akademske godine pokretanje studija medicine na svom Medicinskom fakultetu na kojem bi trebala predavati i Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Kako prenosi Jutarnji, studij u trajanju od šest godina je još u lipnju prošle godine dobio dopusnicu za rad od Ministarstva znanosti, pa nagodinu već upis prvih studenata, njih 43.

Godišnje školarine za studij iznosit će 38.000 kuna - uz administrativni trošak prijave od 250 kuna i 300 kuna troškova upisnine. Među 25 sveučilišnih nastavnika novog studija medicine, čija su imena objavljena na stranicama Katoličkog sveučilišta, navedena i Alemka Markotić.

Nastava će se izvoditi u kampusu u Ilici 242, a navode i to da su za potrebe nastave potpisali sporazume ili ugovore o suradnji s kliničkim ustanovama u Zagrebu, općim bolnicama u Karlovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Varaždinu, Sisku, Šibeniku, Čakovcu i Požegi te specijalnim bolnicama u Zagrebu i Strmcu.

Slogan novog studija: 'Budi unicathan'

Dekanom je izabran Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Uz najavu pokretanja integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine, Karlović navodi da novi studij, uz inovativnost, jamči i uspješnost.

- Hrvatsko katoličko sveučilište i studij medicine mjesto je na kojem ćete osim akademskog puta stjecanja stručnih kompetencija dobiti zajednicu na koju se uvijek možete osloniti, a koja njeguje pozitivno ozračje za napredovanje ne samo kao studenta nego kao cjelovite osobe. Na HKS-u nikad nećete biti samo broj nego jedinstveni i unicathni - piše budućim brucošima Dalibor Karlović, pri čemu je "unicathan", odnosno "Budi unicathan", slogan studija medicine.

Najčitaniji članci