To je to što me zanima!

Kazna za nošenje novčanika od pitona i do 30 tisuća kuna

Na Plesu je postavljen prvi CITES izlog koji će putnike educirati o predmetima od rijetkih i ugroženih vrsta koje ne smiju imati niti podržavati njihovu ilegalnu prodaju
Vidi originalni članak

Hrvatska će, kao točka ulaska na veliko europsko tržište, još jače kontrolirati prolazak egzotičnih životinja i biljaka preko granice, najavio je u srijedu u Zračnoj luci Pleso ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. Na listi Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka CITES nalaze se tisuće ugroženih vrsta, a među zabranjenima su predmeti od kože pitona ili ekstenzije od majmunove dlake. 

Na Plesu je postavljen prvi CITES izlog koji će putnike educirati o predmetima od rijetkih i ugroženih vrsta koje ne smiju imati niti podržavati njihovu ilegalnu prodaju. Kazne su od 30.000 za građane pa do 250.000 kuna za tvrtke.

Ministar je istaknuo kako se ilegalna trgovina zaštićenim vrstama u svijetu procjenjuje na 10 milijardi dolara na godinu te je na četvrtom mjestu po vrijednosti iza trgovine narkoticima, ljudima i oružjem, piše Večernji list

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kung fu panda 26.09.2013.

    stalno neke zabrane najbolje da hodamo uokolo obučeni kao Adam i Eva

  • Jelena12 26.09.2013.

    Imam cipele od pitona stare 30 godina. Znači li to da ih nesmijem više nositi da ne bi platila kaznu?

  • Neutralni 26.09.2013.

    Prvo pozatvarajte tvornice tih istih proizvoda u svijetu, koje legalno to proizvode i zabranite uvoz pa tek onda ove kontrole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare