To je to što me zanima!

Kazna za odgovorne: Ministar je bijesan zbog zamjene beba

DORH još čeka: Ravnatelj bolnice Marasović kaže kako je pogriješio tehničar na patologiji i da će sankcije predložiti pravna služba. Čeka rezultate interne istrage
Vidi originalni članak

Zamjena mrtvih beba u Splitu veliki je proceduralni propust koji se nije smio dogoditi. Inspekcija je u bolnici i odgovorni će biti sankcionirani, najavio je ministar Rajko Ostojić.

Obitelji Botica i Kotoraš još nisu DORH-u podnijele prijavu zbog tragične zamjene njihovih mrtvih beba. Ravnatelj bolnice Dujomir Marasović rekao je kako se zna koji je djelatnik patologije pogreškom zamijenio bebe. Još čeka nalaze interne istrage koja bi mogla biti gotova za 7-10 dana. Potom će pravna služba predložiti sankcije. Za detaljnije informacije Marsović nas je uputio na šefa patologije Šimuna Anđelinovića, koji je nije odgovarao na pozive. Izgledno je da su u bolnici glavnog krivca pronašli u neimenovanom tehničaru, iako je u posljednje vrijeme očito da im sustav češće zaškripi. DORH još čeka svu relevantnu dokumentaciju. Zasad ne nalaze elemente kaznenog djela pa ne mogu ni narediti ekshumaciju djeteta pokopanog u Rudi kraj Sinja.

Mučno iskapanje djeteta iz grobnice stoga će najvjerojatnije pasti na leđa dviju shrvanih obitelji. One su izjavile da će uzeti nezavisnog forenzičara jer više ne vjeruju bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • mimozica 16.05.2012.

    ajme grozno je to sto se dogadja sa zamjenama novorodjencadi... srecom, moja mala je meni toliko slicna da ne mogu sekunde posumnjati da nije moja, kada pogledam slike iz djetinjstva ni ja sama nisam sigurna dali sam to ja ili ona. a i kada sam ju rodila i ugledala, pa to lice nebi mogla zaboraviti niti zamjeniti sa ijednim drugim!

  • Capafiori 16.05.2012.

    Jučer je bio bijesan, pa pretpostavljam da je dobio nešto protiv bjesnoće i da sad spava zimski san čim nema novoga članka, sa novim biserima.

  • wargods_1 16.05.2012.

    našli žrtveno janje

Komentiraj...
Vidi sve komentare