To je to što me zanima!

Kaznili učiteljicu jer je iz svog vinograda uzela drva za zimu

Inspektori su zaključili da je učiteljica od studenog lani do travnja ove godine transportirala vlastita drva za ogrjev u svoje dvorište, ali bez teretnog lista...
Vidi originalni članak

Bjelovarska učiteljica (48) proglašena je krivom i kažnjena jer je iz svog zapuštenog vinograda u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev.

Učiteljica, inače majka dvoje djece, dobila je kaznu od 900 kuna, a morala je platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka. Kažnjena je jer je ogrjevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice, piše Večernji List.

Inspektori su zaključili da je od studenog lani do travnja ove godine transportirala vlastita drva za ogrjev u svoje dvorište, ali bez teretnog lista. Sud kaže kako je time počinila prekršaj iz Zakona o šumama. Za ovaj prekršaj predviđene su veće kazne, ali je sutkinja rekla da je odlučila biti blaža zbog imovinskog stanja okrivljenice, priznanja prekršaja, nekažnjavanja i izraženog kajanja.

- Drva smo uzeli u zaraštenom vinogradu kojeg sam naslijedila od pokojne bake. Vinograd se godinama nije obrađivao, pa su na njemu narasla stabla bagrema za ogrjev. Nisam znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu, a ne šumi. Prvi put sam to učinila, stvarno nisam znala - branila se učiteljica, piše Večernji List.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 303

  • 11.09.2019.

    Ja ne znam gdje su ti "inspektori" kada su u pitanju teška kaznena djela, organizirani kriminal, malverzacije i pljačke u kojima su nestale milijarde kuna ? Iskreno ja stvarno ne znam do kada ćemo mi kao narod moći šutjeti i trpiti ovo, ne znam što je potrebno da dođe do kulminacije... Ovo više nije ni sramotno, ovo su nebuloze i to prelazi svaku mjeru.

  • 11.09.2019.

    U samon Bjelovaru postojalo je na stotine prijava protiv krade i sjece tudih suma za osobu Darko Svibic. Nikada nije suden, a pokrao ogromno tudeg. A ova zena svoja drva vozila sebi...pa boze dragi!???

  • yocko 11.09.2019.

    Au što je naše pravosuđe vrijedno oni rade dan i noć,kad je sirotinja u pitanju,zašto neče tako brzo odraditi i kazniti lopove koji pokradu milijarde,da ne stignu pobječi u bosnu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare