Obavijesti

News

Komentari 303

Kaznili učiteljicu jer je iz svog vinograda uzela drva za zimu

Kaznili učiteljicu jer je iz svog vinograda uzela drva za zimu

Inspektori su zaključili da je učiteljica od studenog lani do travnja ove godine transportirala vlastita drva za ogrjev u svoje dvorište, ali bez teretnog lista...

Bjelovarska učiteljica (48) proglašena je krivom i kažnjena jer je iz svog zapuštenog vinograda u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev.

Učiteljica, inače majka dvoje djece, dobila je kaznu od 900 kuna, a morala je platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka. Kažnjena je jer je ogrjevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice, piše Večernji List.

Inspektori su zaključili da je od studenog lani do travnja ove godine transportirala vlastita drva za ogrjev u svoje dvorište, ali bez teretnog lista. Sud kaže kako je time počinila prekršaj iz Zakona o šumama. Za ovaj prekršaj predviđene su veće kazne, ali je sutkinja rekla da je odlučila biti blaža zbog imovinskog stanja okrivljenice, priznanja prekršaja, nekažnjavanja i izraženog kajanja.

- Drva smo uzeli u zaraštenom vinogradu kojeg sam naslijedila od pokojne bake. Vinograd se godinama nije obrađivao, pa su na njemu narasla stabla bagrema za ogrjev. Nisam znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu, a ne šumi. Prvi put sam to učinila, stvarno nisam znala - branila se učiteljica, piše Večernji List.

Pokretanje videa ...