To je to što me zanima!

Kćer (12) ostavio samu u mraku usred Maksimira jer je rekla da želi ići mami: Osudili su ga

Otac je kazao da je kćer pogledom pratio neko vrijeme, a da je onda otišao do svojeg automobila. Sudu je rekao kako se ne osjeća krivim
Vidi originalni članak

Otac (40) proglašen je krivim te je osuđen jer je lani, u veljači, u mrkloj noći ostavio svoju kćer (12) usred zagrebačkog Maksimira, piše Danica.hr.

U POLICIJI DOBILA OTKAZ... Udanoj policajki koja je orgijala sa šest kolega ponudili posao u striptiz klubu: 'Ponuda je dobra'

Otac kaže da se ne osjeća krivim. Potvrdio je da je s kćerkom bio u parku kada je ona najednom rekla da ide mami, na što je on odgovorio: 'Pa, dobro, odi.' 

Otac kaže da ju je pratio pogledom jedno vrijeme, a onda je otišao do svojeg automobila. 

Na sudu je svjedočila i majka djeteta koja se s djevojčicom dopisivala preko mobitela dok ju je čekala na Kvatriću.

- Bila je prestrašena i uznemirena, bila je bijela kao zid, rekla je da ju je tata ostavio u Maksimiru kod Vidikovca, da je pitala prolaznike za izlaz, a kada smo došle kući primijetila sam da je sva oznojena od uzbuđenja i stresa- svjedočila je majka.

PREVARANTI ŠALJU PISMA Policija upozorila: Ne nasjedajte na novu tzv. nigerijsku prevaru

Dodaje da nikada sama nije odlazila u Maksimir, a nakon ovog događaja i danas se boji odlaska u park i ne želi tamo ići.

Sutkinja je zaključila kako je u Maksimiru tada bio potpuni mrak, a posjetitelja u parku bilo je malo. Boravak u parku u to vrijeme, u šumi, neugodan je i za odraslu osobu, a posebno za dijete od 12 godina koja se tamo kreće bez pratnje odrasle osobe, navodi.

- Otac je pokazao izrazitu nebrigu prema svom djetetu i po mišljenju suda je nerazumno i neprihvatljivo takvo ponašanje jer je postojala potencijalna opasnost da se dijete izgubi na povratku kući, odnosno da joj se pri povratku kući nešto loše i dogodi.

TRAGAJU ZA POČINITELJEM Policija otkrila detalje buktinje kod Novigrada: Izgorjela su dva auta, požar je bio podmetnut

Iz iskaza majke proizlazi da je događaj kod djevojčice izazvao strah i uznemirenost. Iskaze potvrđuju i nalazi Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu KBC-a Zagreb.

- Takav postupak oca upravo predstavlja psihičko nasilje u obitelji počinjeno na štetu djeteta- zaključuje sutkinja u presudi.

Ocu je izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna, a uz to mora platiti 1000 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • Sheldon041 28.01.2023.

    ovo je klasična priča... aha hoćeš ići mami, pa nek ti bude onda, odi, baš da vidim kak ćeš se us***ti od straha sama u parku. Uopće ne misli na dijete nego gleda samo kak da se osveti mami. Druga je stvar naravno to što Sanja985 kaže da bi dijete s 12 godina trebalo znati samo kretati se gradom, ući u tramvaj i otići doma. Ja kad sam bio klinac to je bila normalna stvar!

  • Čobo 28.01.2023.

    Jel ovih 15000 ide u proracun ili djetetu?

  • a.u.p.m 28.01.2023.

    Opet blokada komentara koji nisu po volji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare