To je to što me zanima!

Kerum: 90 posto Hrvata i Srba misli jednako kao i ja

Splitski gradonačelnik Željko Kerum počastio se za 49. rođendan političkom strankom za koju je rekao kako je već danas treća po snazi u državi
Vidi originalni članak

Željko Kerum osnovao je na svoj 49. rođendan Hrvatsku građansku stranku. Kerum je i predsjednik, a prema njegovim riječima stranka je već sad po snazi treća u Hrvatskoj.
- Da su sutra izbori, mi bi dobili deset mandata u Saboru. Nije ovo Kerumova stranka, nego stranka svih građana Hrvatske, bez obzira na nacionalnost. Boli me i muči to što me prikazuju kao rasista i nacionalista. Ja to nisam, a ono što sam rekao reklo bi 90 posto Hrvata i Srba, zaključio je Kerum. Stranka će uskoro otvoriti podružnice po cijeloj Hrvatskoj, a Kerum je uvjeren u veliki uspjeh.
- Primili smo toliko poruka i poziva podrške, ali i zahtjeva za učlanjenjem. Očito su ljudi prepoznali da nudimo nešto novo, nešto drukčije. Ipak još nije odlučio hoće li stranka slati kandidata na predsjedničke izbore, to je pitanje, kaže, otvoreno. Kerum je na svoj način objasnio i ulazak u politiku.
- Znam da sam obećao da neću ići u politiku, ali otvorio se prostor, kao na tržištu. Dvije najveće stranke gube pozicije i mi ćemo igrati veliku ulogu. Da, od danas sam političar, zaključio je splitski gradonačelnik. I za kraj osnivačke skupštine, Kerum je najavio i novost u odnosima s novinarima.
- Nećete me više moći isprovocirati, nema šanse. Puno sam naučio u ovih 120 dana, ako pitanje bude provokativno samo ću vam odgovoriti "hvala na pitanju", rekao je Kerum, te nekoliko sekundi kasnije potvrdio da su 70 posto novinara Jugoslaveni.
- Stojim iza tih riječi.
Veliku podršku dobio je i od predsjednika splitskog HČSP-a Luke Podruga, jednog od gostiju ne fešti u Jokeru.
- Uvjeren sam da će vaša dalmatinska bura rastjerati ovu gustu Hrvatsku maglu. Nemojte se obazirati na dio plaćenika u medijima, rekao je Podrug.

KERUM UGOSTIO ADMIRALA NATO-a
Zapovjednik NATO-a za ovaj dio Europe, Mark Fitzgerald, u petak ej posjetio ratnu mornaricu u Splitu. Fitzgeralda je ugostio i gradonačelnik Željko Kerum. Odveo ga je na jedan brod gdje ga ej počastio.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • spreman 26.09.2009.

    Ja mislim isto kao i Kerum.....i sto se tice zetova i sto se tice novinara. Kerume imas moj glas na izborima !

  • crnilabud 26.09.2009.

    koji nato,koi ameri,pa neće nas nato braniti od zime,političari u rusiju po plin,dosta je ulizivanja amerima za ulazak u eu slanjem naših vojnika u njihov rat-bogu iza nogu

  • johntaylor 26.09.2009.

    Hitler aus Split

Komentiraj...
Vidi sve komentare