To je to što me zanima!

Kerum ne odustaje: Ipak diže spomenik Franji Tuđmanu

Umjetnici koji se žele javiti na natječaj radove moraju predati do 1. ožujka, a ocjenjivački sud završit će s radom u roku od 20 dana po završetku natječaja
Vidi originalni članak

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, je raspisao javni natječaj za izradu idejnog rješenja spomenika neovisnosti i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, piše Tportal. 

Spomenik će, na temelju zaključka Gradskog vijeća, biti na zelenoj površini zapadno od Biskupove palače, nasuprot tzv. Pazaru, odnosno nad pothodnikom. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 220.000 kuna bez PDV-a. S obzirom na to da se to područje nalazi unutar zone zaštićene UNESCO-om u konzervatorskoj podlozi određeno je područje unutar kojeg će biti moguće postaviti spomenik. 

Umjetnici koji se žele javiti na natječaj svoje radove moraju predati do 1. ožujka ove godine, a ocjenjivački sud završit će s radom u roku od 20 dana po završetku natječaja. Prvonagrađeni autor dobit će 70.000 kuna. 

>>> Više pročitajte OVDJE

"Split nema ni lipe"

Na sjednici Gradskog vijeća Splita krajem prosinca, tijekom rasprave o amandmanu oporbenih vijećnika za socijalu, predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić rekla je da nemaju više ni lipe.

-  Svi bi mi htjeli, ali ako nema, nema. Moramo biti odgovorni - poručila je Bečić i dodala kako jasno treba reći da nemaju odakle uzeti sredstva.



Idi na 24sata

Komentari 63

  • Ubananismo 15.01.2013.

    Ma to kerum pokušava kupit mjesto u raju možda.

  • orgija 06.01.2013.

    predlazem da izvadi iz podruma spomenik druga tite pa samo promjene glavu mislim stave tudmanovu i postavi ga ispred kuce tako da svako jutro kada ustane pogleda i sa nostalgijom se sjeti kako mu je narod nekada dobro zivio a kako sada zivimo!

  • WOMANIZER 04.01.2013.

    a šta je s isusom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare