To je to što me zanima!

Kerum: Ponekad reagiram previše temperamentno

Željko Kerum je na donatorskoj večeri sakupio 7 milijuna kuna za udžbenike. Rekao je da neki novinari iznose pogrešne podatke i brojeve
Vidi originalni članak

Na donatorskoj večeri "Darujemo knjige djeci", koju je organizirao Željko Kerum, prikupljeno je oko 7 milijuna kuna za nabavku školskih knjiga za 6029 učenika. Više od 120 tvrtki odazvalo se pozivu splitskoga gradonačelnika i pomoglo u nabavci udžbenika splitskim obiteljima slabijeg socijalnog statusa. Večera za oko 500 gostiju i koncert Olivera Dragojevića bila u Kerumovu restoranu Sky, a organizaciju akcije gradonačelnik je povjerio svojem šefu marketinga u izbornoj kampanji Damiru Karamanu. Grad mu je trebao  isplatiti 400.000 kuna bez natječaja, što je naknadno povučeno, te su objavili da će posao ipak obaviti besplatno.
- Krenuli smo s akcijom nakon što je obavljeno da država neće davati besplatne udžbenike i malo je tko očekivao da ćemo uspjeti. Bilo je puno peripetija i onih koji su tražili dlaku u jajetu te željeli blokirati ovu akciju. Špekuliralo se da su donatori dolazili pod mojim pritiskom. To nije istina - kazao je Željko Kerum. Zagrebačka banka i tvrtka Cestra donirale su po milijun kuna, a među donatorima našli su se i Atlantic grupa, Bobis, Brodmerkur, IGH, Coca Cola, PBZ i  Hypo Banka, splitske gradske tvrke, pa i Dalmacijavino, koja je godinama u stečaju. Splitski gradonačelnik ispričao se prijateljima i javnosti za svoje grube istupe u medijima, a donatorsku večer iskoristio je da se obruši na novinare koji su dovodili u pitanje njegove postupke u vezi s odabirom izvođača za otvaranje i opremanje vrtića.
- Ponekad reagiram temperamentno jer se iznose krivi podaci i brojke. Na izborima nisam samo pobijedio dvije najveće stranke već i medije. Među novinarima postoje, kao i u svakoj branši, oni koji nisu u redu. HND je trebao preispitati njih, a možemo i mi osnovati društvo ugroženih od novinara - poručio je Kerum pristavši izravno odgovarati na upite nekih televizijskih kuća.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • _marin32_ 20.08.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

  • boze_sacuvaj 19.08.2009.

    Kerume ne živim u tvom gradu ali pratim tvoj rad i svaka ti čast.Čovik si i pol ti još uvik imaš dušu samo naprid. Samo takvi mogu spasit ovu našu napaćenu i osiromašenu državu.Radio si i zaradio koliko je neprospavanih noći iza tebe to zlobnici ne pitaju.

  • lotosica 19.08.2009.

    HVALA KERUMU i svima koji su pomogli.Moje dijete je dobilo bon i naručila san knjige,a sve koje sam skupila prije san dala ditetu iz razreda koji nema besplatne knjige.da se budale ne petljaju i bave glupostima,vrtići bi bili gotovi...ja sam uvjerena da će on to napravit na vrime.Kerume zakon si i hvala ti.(nezaposlena majka dvoje djece)

Komentiraj...
Vidi sve komentare