To je to što me zanima!

Kerum proglašen spomenikom samom sebi, kulturna baština. I sve je ovjereno kod bilježnika

Siniša Labrović kazao je kako je Kerum obilježio posljednjih 30 godina u Splitu te da svojim mnogostrukostima zaslužuje postati spomenik. Sve što Kerum u budućnosti napravi dokumentirat će se i postati dio izložbe
Vidi originalni članak

Konceptualni umjetnik i performer Siniša Labrović u petak je na splitskom Peristilu Željka Keruma proglasio spomenikom samome sebi.

Ovaj čin Labrović je ovjerio i kod javnog bilježnika, a osim što je postao spomenikom, sve što Kerum učini u budućnosti postat će dio spomenika "Željko Kerum Željko Kerum" te baština hrvatske i svjetske umjetnosti.
 


Inače, spomenik je realiziran u formi ready-made, a izveden je u okviru 12. festivala Almissa Open Art 2021. koji će se održati u Omišu.
- Mislim da Kerum već zna da je postao spomenikom. Ako su ljudi koji rade s njim izbornu kampanju ozbiljni, on je sigurno upoznat s ovim radom. On nije dobio poziv, niti je odbio ovdje biti. Danas Željko Kerum, uz sve svoje facete, sve ono što je, postaje i umjetničko djelo. Mislim da je jasno zašto je izabran kao spomenička baština. On je dobrim dijelom obilježio Split, njegovu ekonomiju, kulturu, politiku, ali i običajno. Već trideset godina obilježeno je njegovim likom i djelom. Na ready-made formu odlučili smo se jer ni jedna druga forma ne može zahvatiti mnogostrukost njegove djelatnosti i javne ličnosti. Privatno ne znam. Ali, mislim da on dobro spaja privatno i javno – kazao je Labrović tijekom performansa koji je okupio brojne građane, znatiželjnike i njegove simpatizere.

Sve što se od danas dokumentira o Željku Kerumu u kolovozu će postati dio izložbe u sklopu spomenutog festivala u Omišu. Što kaže Kerum o sebi kao o spomeniku tek ćemo doznati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • prettner 20.05.2021.

    "konceptualni umjetnik" taj siniša labrović je jedan veliki licemjer, jer dobio je za nešto što nema nikakve umjetničke ni kulturne vrijednosti za neku svoju videoinstalaciju 2018 godine ravno 68.200,00 kuna od Muzeja Rijeka i Republike Hrvatske, a s druge strane piša po Markovom trgu u Zagrebu i predstavlja to kao neki performans. eto Vam ga na.

  • gvagec 30.04.2021.

    No gdije je moj tekst ....................

  • q12122r 30.04.2021.

    odlicno.sad ga mozemo hitit u more

Komentiraj...
Vidi sve komentare