To je to što me zanima!

Keruma i Split će kazniti s 200.000 kn zbog vrtića?

Kerum je sklopio dva ugovora sa tvrtkom svog prijatelja bez natječaja iako nije bilo potrebe za pregovaračkim postupkom bez prethodne objave
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma i Grada Splita zbog afere vrtići. Traže da Grad plati 150.000 kuna, a Kerum kao odgovorna osoba 50.000 kuna. Kerum i Grad su prekršili Zakon o javnoj nabavi jer su u srpnju sklopili dva ugovora vrijedna gotovo 300.000 kuna s tvrtkom Taho Keramika.  Kerum je tvrdio da je ugovore s tvrtkom, koja je inače u vlasništvu njegova prijatelja Ivice Livaje, sklopio bez prethodne objave zbog žurnosti. Međutim, Općinsko državno odvjetništvo smatra da za to nisu bili ispunjeni uvjeti jer nije bilo razloga za iznimnom žurnosti.
Nakon što je afera izašla u javnost, Kerum je uskoro zaustavio sve poslove i rekao da će radove platiti njegova tvrtka, a da će se opremanje vrtića provesti javnim natječajom. Šest milijuna kuna iz gradskog proračuna bilo je namjenjeno za vrtiće.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • user_27152 05.09.2009.

    pa šta nije njegova sestra rekla da ga je bog postavio za gradonačelnkka?

  • sekav 05.09.2009.

    a gdje su samo kazne za one koji sebi prave mostove, ili za one na vlasti koji su za gradnju dvorana primili dosta ukradenog novca!!!!!!! gdje su njihove kazne? a i treba biti na vlasti netko kao kerum koji je već izgradio svoje carstvo i nema potrebu tolliko krast kao ostali... ma sramota, za sve ostalo će progledat kroz prste ali za djecu odmah stižu kazne!!!!! srami se hrvatsko!!!!!!!

  • Aganipidama 05.09.2009.

    Bude ga sestra izvukla hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare