To je to što me zanima!

Kerumov Hotel Marjan ipak će kupiti njemački poduzetnik?

Hartmut Lademacher, novo je ime koje se pojavilo po splitskim kuloarima kao mogući kupac Hotela Marjan. On je za 10 milijuna eura obnovio dvorac na Šolti
Vidi originalni članak

Hartmut Lademacher, novo je ime koje se pojavilo po splitskim kuloarima kao mogući kupac Hotela Marjan Željka Keruma. Njemački poduzetnik koji je za deset milijuna eura obnovio dvorac Martinis-Marchi iz 1706. u Maslinici na Šolti i pretvorio ga u jedno od najelitnijih hotelskih zdanja u Dalmaciji, u petak se navodno trebao sastati s Kerumom i potpisati predugovor o kupnji. 

- Ne mogu vam to komentirati, ništa o tome reći. Nemojte se ljutiti - bio je ljubazan splitski gradonačelnik od kojeg smo zatražili komentar telefonom.

Potvrdu o kupnji nije nam htio dati niti Goran Babin, menadžer marine i Lademacherova dvorca na Šolti. Ovim postaje izvjesnije da poduzetnik Danko Konačar s Kerumom neće podijeliti vlasništvo nad hotelom u kojeg je uložio 80 milijuna eura svog novca, te dodatna 33 milijuna iz kredita. 

Hartmut Lademacher je dvorac Martinis-Marchi, koji je građen kupio prije 11 godina, a investirao je i dodatnih 4 milijuna eura u nautičku luka s 50 vezova u Maslinici pred hotelom koja je otvorena u travnju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • LjiljanaMilovanovic 22.05.2012.

    Do sada su njemci isli kod nas na more,a sada cemo mi ici kod njih,pa nisu oni nas podrzavali zato sto nas vole,mi smo ovce za sisanje,a sto ces kad mi vjerujemo njemcima.

  • zagi 24 21.05.2012.

    E, tužna zemljo!!! prodavati strancima izgleda malo ponižavajuće, al ruku na srce, naši tajkuni ni najmanje ne brinu za radna mjesta, već isključivo za svoju maksimalnu dobrobit. A hotel neće prenijeti u Njemačku, ostat će gdje je sada. Možda kad se sjetimo Briona, skoro svih riva po Dalmaciji, Luizijane, velikih reprezentativnih objekata... Pa sve su to gradili stranci, i ništa nisu odnijeli! Nadajmo se samo da će novi vlasnik biti korektan prema zaposlenicima. Nemamo mi tajkune koji mare za narod! npr. Todorić će sebi radije kupiti još jedan dvorac nego kupiti Kerumov hotel i zaposliti 300 ljudi!

  • GLASNARODA_1 19.05.2012.

    A TKO JE TAJ KERUM ? DALI HRVATSKI NAROD ZNA TKO JE TAJ KERUM ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare