To je to što me zanima!

Kerumov nećak (20): Nisu vikali na mene zbog štete

Josipa Keruma (20), Kerumovog nećaka, policija je prijavila zbog alkohola, upravljanja presnažnim autom i brzine. Prijavu je dobio i vlasnik Ferrarija
Vidi originalni članak

Nećak splitskoga gradonačelnika Željka Keruma, Josip Kerum (20) u nedjelju u 7.45 na autocesti kraj Splita izgubio je nadzor nad Ferrarijem F430 Spider. Zabio se u zaštitnu ogradu, automobil se potom okrenuo nekoliko puta te ponovno udario u zaštitnu ogradu, ali s druge strane ceste. Josip je neozlijeđen. Bio je vezan, a aktivirali su se i zračni jastuci. Prednji kraj luksuznog automobila potpuno je uništen, a šteta je milijunska.
- Žao mi je zbog ovoga. Učinilo mi se da je nešto izletjelo na cestu ispred mene. Reagirao sam refleksno, okrenuo upravljač i izgubio kontrolu - rekao je Josip. Dodao je kako je vozio samo 150 km/h.

'FERRARI JE SIGURAN AUTO'
Imao je ludu sreću da je auto ostao na istom dijelu ceste. Vrlo je lako Ferrari pri takvoj brzini mogao preletjeti na drugu stranu autoceste i napraviti masakr. Da je bio u nekom slabijem automobilu, vjerojatno bi bio u najmanju ruku ozlijeđen. Ferrari je izrazito siguran auto, što ga je spasilo od težih posljedica - rekao je prometni stručnjak Željko Marušić.

DOBIO TRI PRIJAVE
Josipa Keruma policija je prijavila zbog izazivanja prometne nesreće, alkohola (napuhao je 0,1 promil), zbog prekoračenja brzine i upravljanja automobilom s čak 490 konjskih snaga. Kao mladi vozač nije smio upravljati tako snažnim automobilom niti je smio imati alkohola u krvi.
- Vozački sam položio 2008. godine i istekla mi je dozvola za mlade vozače. Da nije tako, ne bih ni sjeo za upravljač ovog auta - rekao je Josip.


ŽELJKO KERUM: GLAVNO DA MALOME NIJE NIŠTA

Njegov stric i splitski gradonačelnik, Željko Kerum, kazao je za Index.hr kako je glavno da  'malome nije ništa'. Dodao je i kako auto još nije vidio, te kako ga šteta na skupocjenom autu ne brine. Policija je uz Josipa prijavila i8 Jakova Keruma, vlasnika Ferrarija, jer je Josipu dao da vozi auto koji nije smio. Kerumovi su automobil nabavili preko braniteljske povlastice Jakova Keruma. Tu kupnju istražuje DORH zbog sumnje da su oštetili državni proračun za nekoliko stotina tisuća kuna.

PUNICA SLUPALA MINI COOPER
Majka Kerumove Fani, Ana Horvat (55), lani u prosincu prebrzo je vozila. Svojim Mini Cooperom zabila se u Mercedes, koji se odbio u Fiat Bravo. Punica je potom udarila u još jedan automobil. U sudaru se lakše ozlijedila.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dadpst29 05.04.2010.

    trebao je biti mrtav

  • torcida_dinamo 05.04.2010.

    BOze zali FERARIJA, A za kerumima me boli K***c

  • westcoast 05.04.2010.

    kakva steta

Komentiraj...
Vidi sve komentare