To je to što me zanima!

Kerumu se sada raspada hobotnica: Izgubio većinu

Nikola Grabić odbio je biti uteg koji će prevagnuti stranu Keruma. Njegov odlazak ugrozio je izbor Nevenke Bečić za predsjednicu Gradskog vijeća
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izgubio je većinu u Gradskom vijeću nakon što je nezavisni kandidat i bivši gradonačelnik Nikola Grabić odbio biti uteg koji će prevagnuti na njegovu stranu. Grabić je prihvatio mjesto u Upravnom vijeću agencije Eko Kaštelanski zaljev uz uvjet da nema obveza prema gradonačelnikovoj listi. Raskidom Kerumove koalicije s HDZ-om na Grabićeva leđa pao je teret prevage, koji on nije spreman preuzeti. Vrijeđaju ga i napisi prema kojima je prihvatio mjesto u Upravnom vijeću samo zbog honorara. Stoga je odbio poziciju u agenciji. Njegov odlazak ugrozio je izbor Nevenke Bečić za predsjednicu splitskoga Gradskog vijeća. Kerumu nedostaje jedna ruka za sestrino ustoličenje. Bez natpolovične većine upitno je i izglasavanje proračuna, što Kerum želi izbjeći.

ODBACILI KERUMOVU PRIJAVU PROTIV OSTOJIĆA
Državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Ranka Ostojića koji je navodno Željku Kerumu prijetio SMS porukom. DORH je utvrdio kako poruka nije sadržavala objektivno ozbiljnu prijetnju. Naime, glazbenik Neno Ninčević je Kerumu pokazao poruku koju je u lipnju dobio od protukandidata Ostojića. Nedugo zatim Kerum je prijavio splitskoj policiji prijetnje. Ostojić je za Index izjavio kako se ništa drugo nije moglo ni očekivati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bigblue 01.10.2009.

    moze li mi netko objasniti zasto mi je skinut dio komentara? Dakle, ono sto je bilo napisano na reklamnim majicama u vrijeme predizborne kampanje, ovdje se ne smije javno izreci? Ili se mozda varam?

  • dari 01.10.2009.

    julius..potpisujem.

  • bigblue 01.10.2009.

    e kad vidim ovu becicku, svijest mi se okrene... jadni moj splite na sto si spa...Zbilja smo ovce kad nas cobani vode...Pardon, i cobanice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare