To je to što me zanima!

KFOR tijekom noći kreće u čišćenje barikada na Kosovu?

Švicarski dnevnik tvrdi kako je u subotu jedan vod švicarskog kontingenta KFOR-a upućen na Kosovo radi eventualnog uklanjanja barikada koje su postavili Srbi
Vidi originalni članak

Švicarski dnevnik Bielertagblatt tvrdi kako je u subotu jedan vod švicarskog kontingenta KFOR-a upućen na Kosovo radi eventualnog uklanjanja barikada koje su postavili Srbi. List piše kako je poslano 15 vojnika u kamp KFOR-a u Novom Selu. Oni čekaju 'zeleno svjetlo' no još se ne zna kada bi uklanjanje barikada moglo početi. Listovi navode da će to biti noćas ili u nedjelju ujutro. Trebali bi uklanjati barikade u Zubinom potoku i mjestu Rudare, piše Blic

Srbi pak, njih 500, ostat će do jutra na barikadama u mjestu Rudare, rekao je načelnik okruga Radenko Nedeljković.

Thaci: Nema povratka na staro

Hashim Thaci, premijer Kosova je rekao da je u razgovoru sa šefom EULEX-a Xavierom de Marnhacom zaključio kako je cilj akcije na Kosovu provođenje vladavine zakona i prava te kako 'ni pod koju cijenu nema povratka na staro'. Thaci je dodao kako je od 25. srpnja na Kosovu sve drugačije i da je 'slomljen status quo', javlja Blic.  

Još raspravljaju o Kosovu

Izvanredna sjednica Skupštine Srbije o situaciji na Kosovu započela je nešto nakon 14 sati i još traje. Uoči sjednice oglasio se i predsjednik Boris Tadić koji je istaknuo da atmosfera u Srbiji mora biti stabilna i mirna. Sjednica treba doprinijeti smirivanju situacije, a ne razbuktavanju, rekao je Tadić. 

Premijer Mirko Cvetković je na početku sjednice pozvao zastupnike da budu jedinstveni i da podrže Vladin prijedlog Deklaracije. Istaknuo je da ne postoje ucjene pod kojima bi Vlada Srbije priznala nezavisnost Kosova.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • čamil 31.07.2011.

    A jeli slobodna cesta do Knina?

  • ma da 31.07.2011.

    ma dajte vise,koji vam je.ne veselite se tudjoj nesreci.a kosovari su obicni brdjani bez kulture.istina je da nam srbi nisu simpaticni i to s razlogom,ali ovi su 100x gori.

  • lunar 2 31.07.2011.

    "KFOR tijekom noći kreće u čišćenje barikada" Kad završite tamo onda dođite u našu vladu! Tamo je sivka i kompanija i to kad su svi na okupu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare