To je to što me zanima!

Kijev: Nastavljaju se ruski zračni napadi na Mariupolj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Moskva je u subotu poručila da je grad već pod ruskom kontrolom i da je svih preostalih 2.500 ukrajinskih boraca sada opkoljeno u metalurškom postrojenju Azovstal
Vidi originalni članak

Ruske snage nastavljaju zračne napade na ukrajinski lučki grad Mariupolj, objavio je Glavni stožer ukrajinske vojske u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napada se i lučko područje tog južnog grada, prema vojnom izvještaju.

Sumnja se da se brigade ruskog pomorskog pješaštva "pripremaju za padobransku operaciju" iskrcavanja u Mariupolju.

Moskva je u subotu poručila da je grad već pod ruskom kontrolom i da je svih preostalih 2.500 ukrajinskih boraca sada opkoljeno u metalurškom postrojenju Azovstal.

Britanska agencija Reuters objavila je da satelitske snimke čeličane pokazuju dim i vatru s područja premreženog podzemnim tunelima.

REDOVNO PRIOPĆENJE Britanija: 'Rusija želi prisiliti Ukrajinu da odustane od euroatlantske orijentacije'

Ruska vojska je rano u nedjelju pozvala opkoljene borce da se predaju, no nema informacija jesu li to učinili.

Granatiranje stambenih područja i djelomična blokada drugog najvećeg ukrajinskog grada Harkiva su se također nastavili u nedjelju, prema vojnom izvješću.

Oružje i streljivo iz Sjedinjenih Američkih Država je u međuvremenu stiglo u Ukrajinu, prema izvješću CNN-a, koje se poziva na dužnosnika Bijele kuće.

Washington je u srijedu obećao poslati dodatno naoružanje i streljivo u vrijednosti do 800 milijuna dolara, uključujući i topništvo, oklopna vozila i helikoptere, kako bi podržao Ukrajinu u svjetlu očekivane ruske ofenzive u pokrajini Donbas.

SKUPILI NOVAC ZA IZBJEGLICE Španjolsko selo promijenilo ime u 'Ukrajina' u znak solidarnosti

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je pozvala zemlje članice Europske unije da brzo pošalju oružje Ukrajini.

"One koje mogu trebale bi (oružje) dostaviti brzo jer jedino tako Ukrajina može preživjeti...borbu protiv Rusije", rekla je von der Leyen za nedjeljno izdanje njemačkog tabloida Bild.

Dodala je da ne pravi razlike između "teškog i lakog oružja".

>>STANJE U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

"Ukrajina mora dobiti ono što joj je potrebno za obranu i s čim može upravljati", poručila je von der Leyen.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dudina 17.04.2022.

    Jel to znači da Ukrainci lažu da im Rusi nisu uništili one s300 koje su dobili???

  • midrox 17.04.2022.

    Hrpa gruzijca i cecena bore se na strani ukrajine i zelim im svima da pobjede ovaj odvrati rat.Ruse treba zgazit ko stakore.Gruziji je ovo prilika da vrate svoj teritori i cecenima,pravim cecenima je prilika da vrate vlast u svoje ruke.Kadirova treba razapet na sred groznija i zapalit ga.

  • 17.04.2022.

    Citat : "Kijev : Nastavljaju se ruski zračni napadi na Mariupolj". Što se pješačke postrojbe okupanata boje ići prsa u prsa sa Azovcima, pa onda igraju samo zračni napadi i raketiranje Mariupolja. Slava Gerojima ! Slava Ukrajini !

Komentiraj...
Vidi sve komentare