To je to što me zanima!

Kim i Moon vole dobru pjesmu? Obojica se oženili za pjevačice

Prva dama Sjeverne Koreje navodno je sklona luksuzu te je 2012. primijećena s Diorovom torbicom. Prva dama Južne Koreje je 'zaprosila' svojeg supruga, što je rijetkost u konzervativnoj Južnoj Koreji
Vidi originalni članak

Na prvi pogled dvije korejske prve dame koje će u petak prisustvovati svečanoj večeri nakon povijesnoga sastanka između njihovih dvojice supruga, imaju vrlo malo zajedničkoga. 

Kimova dvadesetsedmogodišnja supruga Ri Sol-ju potječe iz izoliranog dijela Sjeverne Koreje, a supruga južnokorejskoga predsjednika Moon Jae-ina, Kim Jung-sook (63) rođena je na kapitalističkom jugu, no obje dijele strast za glazbom. 

Obje su, prenose mediji, prije udaje bile profesionalne pjevačice. 

Kimova supruga Ri Sol-ju navodno ima 27 godina i potječe iz obitelji liječnika iz Pjongjanga koja je dio sjevernokorejske političke elite. Brojni izvori tvrde kako je cijeli život odgajana da mu bude supruga.

Srednju je školu završila u Pjongjangu te je studirala glazbu u Kini, što nije neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga".

Kim i Moon se primili za ruke... Ovo se čekalo čak 65 godina: Za povijest, dogovorili kraj rata

Navodno je neko vrijeme bila dijelom orkestra Unhasu te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri Sol-ju u toj fazi života, jer je činjenica da je pjevala drugima postala neprimjerena. Brojni mediji u Južnoj Koreji pisali su da je, prije braka s Kimom, Ri bila pjevačica. 

Prva dama ove osiromašene države navodno je sklona luksuzu te je 2012. primijećena s Diorovom torbicom vrijednom više od 1000 funti (8150 kuna). Par se vjenčao 2009., no Ri je službeno predstavljena kao Kimova supruga tek 2012. Pretpostavlja se da par ima troje djece. 

I supruga južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina, Kim Jung-sook profesionalna je pjevačica, a prije udaje za sadašnjeg supruga pjevala je u gradskom zboru u Seulu. 

S rastom političke važnosti supruga, Kim je, prateći ga na važnim događanjima, pokazala da je vrlo otvorena i vesela osoba, za razliku od Moona kojega često opisuju kao mirnu i blagu osobu. 

Svoje pjevačke sposobnosti pokazala je nekoliko puta tijekom javnih događaja, a za prošlogodišnjeg posjeta Filipinima pjevala je uz Psyjev Gangnam Style, za razliku od većine prisutnih Prvih dama koje su mirno sjedile do svojih supruga. 

VIDEO: DEČKI TRČE K'O VELIKI Momci, jel' možete? Pogledajte kako čuvaju Dragog vođu Kima

Rijetkost: Kim je 'zaprosila' Moona

Par se upoznao na Sveučilištu u Seulu gdje je Kim studirala klasično pjevanje, a Moon pravo. On je bio prodemokratski aktivist koji se tada aktivno protivio vojnom diktatorstvu. 

Moon je kasnije ispripovijedao da ga je Kim u potpunosti osvojila dok je brinula o njemu nakon što je ostao bez svijesti tijekom prosvjeda na sveučilištu. Bila je uz njega i dok je odsluživao kaznu zatvora zbog aktivizma. 

Zanimljivo je i da je Kim 'zaprosila' Moona, što je rijetkost u konzervativnoj Južnoj Koreji. Braku su se protivili njezini roditelji nezadovoljni njegovim skromnim porijeklom. Moon je, naime, sin siromašnih sjevernokorejskih izbjeglica. 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Curka 27.04.2018.

    Kim i moonova zena bas si dobro pasu, bili bi jako "lijepi" par xD

  • tallija 27.04.2018.

    a vidi hlaca kod ovoga 😂🤣😂🤣koji je to kroj 😂🤣😂🤣 ajde da mu je nesto gore od frizure

  • stari mudrac 27.04.2018.

    diorove torbice nose i prve dame naših "jamitelja", pa kako ne bi prva dama zemlje čije je popuštanje amerika jedva doćekala!

Komentiraj...
Vidi sve komentare