To je to što me zanima!

Kim je samo 'lutak', Sj. Koreja je u rukama tajne organizacije?

Jang Jin-sung, prebjeg iz Sjeverne Koreje, tvrdi da je sva moć zemlje u rukama tajnog Odjela za organizaciju i vodstvo. Kim Jong-un je navodno simbolični čelnik
Vidi originalni članak

Sjevernu Koreju uopće ne kontrolira mladi Kim Jong-un (31), već je stvarna moć u rukama tajne organizacije u sjeni koja nosi ime Odjel za organizaciju i vodstvo.  Ovo je za CNN rekao prebjeg iz Sjeverne Koreje, Jang Jin-sung, koji je bio 'insider' bivšeg režima i jedan od Kim Jong-ilovih omiljenih pjesnika-propagandista. Na čelu te organizacije, tvrdi Jin-sung, nekada je bio Kim Jong-unov ujak.

- Kada je Kim Jong-il umro, a naslijedio ga Kim Jong-un, ljudi su vidjeli prijenos vlasti s oca na sina, ali nisu vidjeli ono što se dogodilo aparatima iz totalitarističkog sistema koji su podupirali vladavinu Kim Jong-ila - rekao je Jin-sung.

Taj Odjel je, rekao je prebjeg, pun sveučilišnih prijatelja Kim Jong-ila, a ta se mreža nekadašnjih mladića pretvorila u pravu organizaciju za masovni nadzor i kontrolu.

'Kim u Sj. Koreji nema ni jednog prijatelja, on je političko siroče'

Jin-sung tvrdi da Kim Jong-un možda i ima prijatelje u Švicarskoj, gdje je išao u školu, ali je sigurno da u Sjevernoj Koreji nema niti jednoga

- Nakon što je pogubio ujaka Jang Song-taeka, Kim Jong-un je postao siroče, ne samo u smislu obiteljskih veza, nego i u političkom smislu. On je političko siroče - tvrdi prebjeg.

'Organizacija ga ne poštuje, za njih on je simboličan čelnik'

Malo toga zna se o Kim Jong-unu koji je vodstvo preuzeo 2011. godine. Prebjeg tvrdi da se od dolaska na vlast morao oslanjati upravo na tu mrežu očevih suradnika. 

- Budući da ta skupina ne poštuje mladog Kima onako kako su poštivali njegovog oca, on je postao ništa više nego simbolični čelnik Sjeverne Koreje - rekao je Jin-sung.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • The_Man 11.05.2014.

    smiješno, dovoljno je vidjet da generali stoje iza njega na svakoj slici i budali postane sve jasno

  • ćelavo 10.05.2014.

    po ovim slikama njihovog ponašanja točno mi padne napamet ići tamo živjeeti, svi veseli, pleskaju rukicama, a kod nas u HRvatistanu teška banana

  • DALMATINACSAN 10.05.2014.

    Koje tajne organizacije? Možda ste napisali al mi se neda čitati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare