Obavijesti

News

Komentari 96

Kim je samo 'lutak', Sj. Koreja je u rukama tajne organizacije?

Kim je samo 'lutak', Sj.  Koreja je u rukama tajne organizacije?
6

Jang Jin-sung, prebjeg iz Sjeverne Koreje, tvrdi da je sva moć zemlje u rukama tajnog Odjela za organizaciju i vodstvo. Kim Jong-un je navodno simbolični čelnik

VIDEO

Sjevernu Koreju uopće ne kontrolira mladi Kim Jong-un (31), već je stvarna moć u rukama tajne organizacije u sjeni koja nosi ime Odjel za organizaciju i vodstvo.  Ovo je za CNN rekao prebjeg iz Sjeverne Koreje, Jang Jin-sung, koji je bio 'insider' bivšeg režima i jedan od Kim Jong-ilovih omiljenih pjesnika-propagandista. Na čelu te organizacije, tvrdi Jin-sung, nekada je bio Kim Jong-unov ujak.

- Kada je Kim Jong-il umro, a naslijedio ga Kim Jong-un, ljudi su vidjeli prijenos vlasti s oca na sina, ali nisu vidjeli ono što se dogodilo aparatima iz totalitarističkog sistema koji su podupirali vladavinu Kim Jong-ila - rekao je Jin-sung.

Taj Odjel je, rekao je prebjeg, pun sveučilišnih prijatelja Kim Jong-ila, a ta se mreža nekadašnjih mladića pretvorila u pravu organizaciju za masovni nadzor i kontrolu.

'Kim u Sj. Koreji nema ni jednog prijatelja, on je političko siroče'

Jin-sung tvrdi da Kim Jong-un možda i ima prijatelje u Švicarskoj, gdje je išao u školu, ali je sigurno da u Sjevernoj Koreji nema niti jednoga

- Nakon što je pogubio ujaka Jang Song-taeka, Kim Jong-un je postao siroče, ne samo u smislu obiteljskih veza, nego i u političkom smislu. On je političko siroče - tvrdi prebjeg.

'Organizacija ga ne poštuje, za njih on je simboličan čelnik'

Malo toga zna se o Kim Jong-unu koji je vodstvo preuzeo 2011. godine. Prebjeg tvrdi da se od dolaska na vlast morao oslanjati upravo na tu mrežu očevih suradnika. 

- Budući da ta skupina ne poštuje mladog Kima onako kako su poštivali njegovog oca, on je postao ništa više nego simbolični čelnik Sjeverne Koreje - rekao je Jin-sung.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.