To je to što me zanima!

'Kina i Rusija žele napisati nova pravila, treba braniti poredak'

Zbog toga bi NATO trebao produbiti odnose s partnerima poput Australije i Japana, i stvoriti nova partnerstva širom svijeta, naglasio je Stoltenberg
Vidi originalni članak

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg optužio je u petak Kinu i Rusiju da djeluju protiv međunarodnog poretka i žele napisati nova pravila.

"Europa i Sjeverna Amerika moraju braniti poredak utemeljen na pravilima, koji osporavaju autoritarne vlasti", rekao je Stoltenberg na Konferenciji o sigurnosti u Muenchenu koja se održava virtualno.

GLASNOGOVORNICA PSAKI: 'Na sastanku G7 Biden će se osvrnuti na pandemiju i Kinu'

"Kina i Rusija pokušavaju ponovno napisati pravila kako bi ona išla u korist njihovim vlastitim interesima", dodao je.

Zbog toga bi NATO trebao produbiti odnose s partnerima poput Australije i Japana, i stvoriti nova partnerstva širom svijeta, naglasio je Stoltenberg.

IMALI VIRTUALAN SASTANAK NATO još nije donio odluku o povlačenju iz Afganistana

"Samo zajedničkim djelovanjem možemo potaknuti druge da igraju po pravilima", naglasio je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 20.02.2021.

    isti puljić i bozanić

  • darko122 20.02.2021.

    Treba biti objektivan. Da, da sada istok želi nametnuti poredak koji njima odgovara. No pođimo redom. Zapad je odlično počeo  zajedno sa istokom slagati neki novi svijet, sve do trenutka kada je počeo kršiti međunarodne zakone, bez da je legalno sa istokom dogovorio nove zakone i pravila igre. Dok su na zapadu te procese vodili pametni i mudri političari sve je išlo "ko po loju". Kada su ne previše mudri vojnici vidjeli priliku pokoriti Istok, krenuli su sa nadmudrivanjima, kao približavamo NATO štit Rusiji da bi se štitili od Iranskih raketa, pa zar su stvarno mislili da na istoku nema pametnih ljudi, u stvari zapadnjaci su bili toliko tupavi da su mislili da su najpametniji. Što sad, pa vrlo jednostavno, pronaći pametne i mudre zapadnjake(za sada Biden i Merkelica) ostali žali bože, i pregovarati sa istokom o pravilima funkcioniranja novog poretka u svijetu, koji nema ničeg zajedničkog s onim u 90-setim godinama, a vojnici što dalje od politike.

  • NikolaTesla 20.02.2021.

    Stoltemberg, nema više naivaca koje će ratovati za tvoj NWO. Nit za pare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare