To je to što me zanima!

Kina osudila izjave o curenju koronavirusa iz laboratorija: FBI potkopava svoj kredibilitet

Izjava Christophera Wraya o izvoru covida koju je dao u utorak za Fox News uslijedila je dva dana nakon što je američko ministarstvo energetike iznijelo sličan stav
Vidi originalni članak

Peking je u srijedu objavio da FBI potkopava svoj kredibilitet nakon što je njegov direktor Christopher Wray izjavio kako je "vrlo vjerojatno" da je porijeklo pandemije covida-19 zapravo posljedica potencijalne laboratorijske nezgode koja se dogodila u kineskome gradu Wuhanu.

U POSJETU KINI Lukašenko: Bjelorusija aktivno vodi kampanju i podupire kineski mirovni plan za Ukrajinu

Izjava Christophera Wraya o izvoru covida koju je dao u utorak za Fox News uslijedila je dva dana nakon što je američko ministarstvo energetike iznijelo sličan stav.

KINA TO NEGIRA Šef FBI-ja: 'Uzrok pandemije covida-19 je vjerojatno incident u laboratoriju u Wuhanu...'

FBI "iznosi teoriju o laboratorijskom curenju virusa, ali njome ni na koji način ne može diskreditirati Kinu, već samo dodatno potkopati vlastiti kredibilitet", rekla je Mao Ning, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

- S obzirom na laži, obmane i bezbrojna nedjela koja su počinile američke obavještajne službe, njihovi zaključci nemaju apsolutno nikakvu vjerodostojnost- istaknula je na redovitom brifingu za novinare.

ŠTO ĆE KINA ODLUČITI? SAD: Kineska vojna pomoć Rusiji imala bi visoku cijenu

Prema neimenovanim izvorima na koje se pozivaju Wall Street Journal, New York Times i CNN, novi podaci obavještajne službe mogli bi ići u prilog analizi ministarstva energetike i hipotezi o curenju virusa iz laboratorija.

Ostale američke vladine agencije donijele su različite zaključke u odnosu na FBI, s različitim stupnjem povjerenja u svoje nalaze.

NEMA POTPUNE USUGLAŠENOSTI Većina članica G20 osudila rusku agresiju na Ukrajinu

Američke službe sada su još više međusobno podijeljene, a neki vjeruju da se covid proširio prirodnim prijenosom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Leta Semoa 01.03.2023.

    Kakva je to "nezgoda" da virus iz laboratorija procuri i pobjegne?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare