News

Komentari 4

Kina osudila izjave o curenju koronavirusa iz laboratorija: FBI potkopava svoj kredibilitet

Kina osudila izjave o curenju koronavirusa iz laboratorija: FBI potkopava svoj kredibilitet

Izjava Christophera Wraya o izvoru covida koju je dao u utorak za Fox News uslijedila je dva dana nakon što je američko ministarstvo energetike iznijelo sličan stav

Peking je u srijedu objavio da FBI potkopava svoj kredibilitet nakon što je njegov direktor Christopher Wray izjavio kako je "vrlo vjerojatno" da je porijeklo pandemije covida-19 zapravo posljedica potencijalne laboratorijske nezgode koja se dogodila u kineskome gradu Wuhanu.

Izjava Christophera Wraya o izvoru covida koju je dao u utorak za Fox News uslijedila je dva dana nakon što je američko ministarstvo energetike iznijelo sličan stav.

FBI "iznosi teoriju o laboratorijskom curenju virusa, ali njome ni na koji način ne može diskreditirati Kinu, već samo dodatno potkopati vlastiti kredibilitet", rekla je Mao Ning, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

- S obzirom na laži, obmane i bezbrojna nedjela koja su počinile američke obavještajne službe, njihovi zaključci nemaju apsolutno nikakvu vjerodostojnost- istaknula je na redovitom brifingu za novinare.

Prema neimenovanim izvorima na koje se pozivaju Wall Street Journal, New York Times i CNN, novi podaci obavještajne službe mogli bi ići u prilog analizi ministarstva energetike i hipotezi o curenju virusa iz laboratorija.

Ostale američke vladine agencije donijele su različite zaključke u odnosu na FBI, s različitim stupnjem povjerenja u svoje nalaze.

Američke službe sada su još više međusobno podijeljene, a neki vjeruju da se covid proširio prirodnim prijenosom.

 

 

Najčitaniji članci