To je to što me zanima!

Kina pozvala Macrona da smiri situaciju oko Sjeverne Koreje

Kao što je izjavio nekoliko sati ranije njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, kineski predsjednik ponovio je da njegova zemlja želi "denuklearizaciju Korejskog poluotoka".
Vidi originalni članak

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je u petak Francusku da pridonese smirivanju krize sa Sjevernom Korejom u telefonskom razgovoru s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom, izvijestila je kineska televizija.

"Kina se nada da će Francuska kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a odigrati konstruktivnu ulogu u smirivanju situacije i ponovnom pokretanju dijaloga u sjevernokorejskom problemu, kazao je Xi a prenijela tv postaja CCTV na društvenim mrežama.

Kao što je izjavio nekoliko sati ranije njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, kineski predsjednik ponovio je da njegova zemlja želi "denuklearizaciju Korejskog poluotoka". "Korejsko pitanje može se riješiti samo smirivanjem, dijalogom i konzultacijama", dodao je on.

Po kineskoj televiziji, Emmanuel Macron kazao je da je Francuska privržena očuvanju mira i stabilnosti na Korejskom poluotoku i spremna je pojačati suradnju s Kinom kako bi se došlo do rješenja tog problema.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • --- DAVOR --- 08.09.2017.

    Kina se služi obrnutom psihologijom kojom ovakvim upitima Francuskoj i svijetu želi maknut fokus sa sebe a sasvim sam siguran da uravo Kina daje materijal,tehnologiju i znanje S.Korei za izradu nukleanih bombi kako bi ih zapravo sebi priskrbili zaobilaznim putem bez kritike svijeta prema njima! Za uzvrat daje vojni kišobran S.Korei!

  • Stanga Železni 08.09.2017.

    Ajde vi ste uništili čitavi svijet ekonomski sa svojim smećem a sad bi nekaj za uzvrat sami se borite, a mi želimo "dekinezaciju" naših prostora od kineske kvalitetne robe pa jbt neki dan vidim u dućanu se prodaje i kineski grah da tragedija bude veća netko je dozvolio uvoz toga smeća i kak se onda bude naša poljoprivreda oporavila nikak aj bok

  • ak47 08.09.2017.

    Rado bi se Macron zauzeo za smirivanje situacije ALI postoje mali problemi, kao prvo, prezauzet je smišljanjem načina kako bi smanjio prava radnika u Francuskoj a kao drugo, nitko ga u ovom konfliktu ne poštuje ni 2%.

Komentiraj...
Vidi sve komentare