To je to što me zanima!

Kina: U požaru u rudniku ugljena najmanje 16 mrtvih

Premda se sigurnost rudnika i rudara u Kini poboljšala u proteklih desetak godina, nesreće su još uvijek česte, uglavnom zbog loše primjene sigurnosnih pravila
Vidi originalni članak

Najmanje 16 osoba smrtno je stradalo kada je u nedjelju ujutro izbio požar u rudniku ugljena Shanjiaoshu na jugozapadu Kine, objavile su lokalne vlasti.

Požar je ugašen, no "nakon preliminarne provjere ustanovljeno je da 16 osoba više ne daje znakove života", objavile su u priopćenju na svojoj internetskoj stranici vlasti grada Panzhoua, koji se nalazi oko 3600 km jugozapadno od Pekinga.

VATRENA STIHIJA PRIJETI KUĆAMA VIDEO Najmanje dvoje mrtvih u požarima na Siciliji. Evakuirali stotine turista, zatvorili škole

Dosadašnji podaci ukazuju na to da je do požara došlo nakon što se zapalila pokretna traka. 

Premda se sigurnost rudnika i rudara u Kini poboljšala u proteklih desetak godina, nesreće su još uvijek česte, uglavnom zbog loše primjene sigurnosnih pravila.

U veljači su pri urušavanju rudnika ugljena u unutrašnjoj Mongoliji smrtno stradale 53 osobe. Pod ruševinama ih je ostalo više desetaka. Dugo se nije znao točan broj poginulih, jer vlasti mjesecima nisu objavile broj mrtvih.

Tek su u lipnju otkrile da su u nesreći poginule 53 osobe.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare