To je to što me zanima!

Kineski čelnici u 4 dana donijet će plan za idućih 10 godina

Cilj je usmjeriti golemo gospodarstvo, koje se opasno brzo širi već 30 godina, prema održivijem rastu. Predsjednik i premijer trebali bi pronaći nove pokretače rasta
Vidi originalni članak

U Kini je počela godišnja plenarna sjednica Centralnog komiteta Komunističke partije. Iza zatvorenih vrata čelnici će raspravljati četiri dana, a trebali bi donijeti plan reformi za idućih deset godina. Cilj je usmjeriti golemo gospodarstvo, koje se opasno brzo širi već 30 godina, prema održivijem rastu. 

Na predsjedniku Xi Jinpingu i premijeru  Li Keqiangu je da nađu nove pokretače rasta, jer drugo najveće gospodarstvo na svijetu gubi zamah. Novo vodstvo službeno je preuzelo vlast u ožujku, a na sjednici bi trebali pokazati koliko su predani reformama. 

Za vrijeme četverodnevne sjednice u javnost će izlaziti jako malo konkretnih vijesti, a službena novinska agencija Xinhua bi kao i uvijek posljednji dan sjednice trebala objaviti dugačko izvješće. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • baltazarrr 11.11.2013.

    Komunistička Kina pokazuje kvazi demokratima da je komunizam kao uredjenje puno bolji i održiviji od današnjeg kapitalizma i demokratije..koliko je Kina jaka vojno i ekonomski to će tek da se vidi u sljedećih nekoliko godina...Kinin ekonomski rast se vidi iz dana u dan, dok druge države stangiraju zadužuju se i sve više su na ivici bankrota npr.SAD

  • bubamara2103 09.11.2013.

    Naša vlada nema plan niti za slijedeći tjedan!

  • ko od brda odvaljen 09.11.2013.

    Je,administracija i politika im je na vrhu,nema tu malverzacija,ali narod svejedno pati,oni nemaju pojma za zivot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare