To je to što me zanima!

Kineski ministar: Posjet Pelosi Tajvanu je maničan i iracionalan

Wang je na sastanku ministara vanjskih poslova država ASEAN-a u Pnom Penu u Kambodži rekao da je Kina uložila najveće diplomatske napore da spriječi krizu, ali nikada neće dopustiti da joj se povrijede temeljni interesi
Vidi originalni članak

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi u četvrtak je posjet predsjednice američkog Zastupničkog doma nazvao "maničnim, neodgovornim i visoko iracionalnim" potezom, objavila je državna televizija CCTV.

Wang je na sastanku ministara vanjskih poslova država ASEAN-a u Pnom Penu u Kambodži rekao da je Kina uložila najveće diplomatske napore da spriječi krizu, ali nikada neće dopustiti da joj se povrijede temeljni interesi.

Kineske sadašnje i buduće mjere su nužne i pravodobne obrambene protumjere, pažljivo razmotrene i procijenjene, usmjerene na očuvanje nacionalnog suvereniteta i sigurnosti, u skladu s međunarodnim i domaćim zakonom, CCTV je citirao Wangove riječi.

NEPREDVIDIVE POSLJEDICE Azijski regionalni blok upozorio: 'Napetosti oko Tajvana mogle bi izazvati pogrešne procjene'

Brodovi kineske mornarice i vojni zrakoplovi nakratko su prešli središnju liniju Tajvanskog tjesnaca u četvrtak ujutro, rekao je Reutersu u četvrtak tajvanski izvor upućen u to pitanje.

Oko 10 brodova kineske mornarice prešlo je središnju crtu i ostalo u tom području od srijede navečer do podneva u četvrtak, a više kineskih vojnih zrakoplova nakratko je prešlo središnju crtu u četvrtak ujutro, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman zbog osjetljivosti pitanja.

Tajvan je razmjestio raketne sustave za praćenje aktivnosti kineskog zrakoplovstva u blizini središnje linije, a brodovi tajvanske mornarice ostali su blizu središnje linije kako bi pratili aktivnost kineske mornarice, rekao je dužnosnik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare