To je to što me zanima!

Kineski premijer pozvao Kinu i EU: 'Izdignite se nad razlikama'

Kina će nedvosmisleno odbaciti trgovinski protekcionizam i sve oblike odvajanja i prekida opskrbnih lanaca, rekao je Li posljednjeg dana dvodnevnog samita
Vidi originalni članak

Kineski premijer Li Qiang pozvao je Kinu i Europu da se "izdignu nad razlikama" i pronađu "kreativna rješenja" na samitu u Parizu u petak, kako bi odgovorili na globalne probleme poput klimatskih promjena i smanjenja siromaštva.

"Kina će nedvosmisleno odbaciti trgovinski protekcionizam i sve oblike odvajanja i prekida opskrbnih lanaca", rekao je Li posljednjeg dana dvodnevnog samita. Dodao je da će Kina nastaviti poduzimati praktične korake kako bi podržala zemlje u razvoju.

SAMIT U PARIZU Francuski predsjednik: Bogate zemlje su finalizirale klimatsku pomoć od 100 milijardi dolara

Ključni ciljevi samita bili su ublažavanje tereta duga za neke od najugroženijih zemalja svijeta uz pronalaženje načina za oslobađanje milijardi dolara u novim sredstvima za financiranje borbe protiv klimatskih promjena.

"Kina je spremna uključiti se u napore smanjenja duga na učinkovit, realan i sveobuhvatan način u skladu s načelom pravedne raspodjele tereta", rekao je Li.

IDUĆEG MJESECA Ukrajina očekuje pozivnicu za članstvo u NATO-u na samitu

Zambija je na samitu postigla dogovor o restrukturiranju duga od 6,3 milijarde dolara prema drugim vladama, uključujući Kinu, svog najvećeg službenog vjerovnika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare