To je to što me zanima!

Kinezi su ilegalno iz BiH u Hrvatsku iznijeli 3 mil. eura

U okviru istrage prikupljeni su dokazi da je određen broj poduzeća u vlasništvu kineskih državljana prikazivao umanjen promet i nezakonito smanjivao knjigovodstvenu vrijednost uvezene robe
Vidi originalni članak

Pripadnici više policijskih agencija započeli su u petak pretrese na 18 lokacija u BiH koji su povezani s kineskim državljanima zbog sumnje da su utajili porez i iz države ilegalno iznijeli više od 3 milijuna eura koje su preko banaka u Hrvatskoj uplaćivali na račune državljana Kine.

Kako su priopćili iz Državnog odvjetništva BiH, meta jutrošnje akcije koja se izvodi u više gradova u BiH su uglavnom pravne osobe i poduzeća u vlasništvu državljana Kine i s njima povezane osobe.

U okviru istrage prikupljeni su dokazi da je određen broj poduzeća u vlasništvu kineskih državljana prikazivao umanjen promet i nezakonito smanjivao knjigovodstvenu vrijednost uvezene robe koja je prodavana u BiH. Nakon toga su, prema navodima priopćenja, stečeni novac u višemilijunskim iznosima, uz pomoć drugih osoba, ilegalno privatnim vozilima i na druge načine, iznosili iz BiH u Hrvatsku, gdje su uplaćivani na račune kineskih državljana.

Iz državne policijske agencije SIPA-e koja izvodi akciju naveli su da se pretresaju objekti na 18 lokacija na području Sarajeva, Mostara, Prnjavora, Tuzle i Brčko Distrikta kako bi pronašli i oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Devet kineskih državljana i više tvrtki se sumnjiči za poreznu utaju i pranje novca. Po podacima SIPA-e procjenjuje se da je iz BiH ilegalno izneseno oko 3 milijuna eura, čime je oštećen i proračun BiH za više od 430.000 eura za neplaćene obveze.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kung fu panda 16.04.2016.

    kako znaš da si u problemu? Kad uđeš u Kineski dućan i kad te pita prodavačica :Izvolite? Ti odgovoriš :Ništa hvala samo gledam!

  • milky3 15.04.2016.

    e njih bi ja iz drzave potjerala, ljudi u BIH rade kod kineza za 1600kn bez osiguranja. osiguraju samo ono sta moraju vecinom sebe. rade im po cijele dane i nedjeljom rijetki im na placu za rad nedjeljom daju +80kn za svaku nedjelju. e za njih treba poseban zakon jer su bezobraznici bemoguci

Komentiraj...
Vidi sve komentare