Obavijesti

News

Komentari 3

Kinezi su ilegalno iz BiH u Hrvatsku iznijeli 3 mil. eura

U okviru istrage prikupljeni su dokazi da je određen broj poduzeća u vlasništvu kineskih državljana prikazivao umanjen promet i nezakonito smanjivao knjigovodstvenu vrijednost uvezene robe

VIDEO

Pripadnici više policijskih agencija započeli su u petak pretrese na 18 lokacija u BiH koji su povezani s kineskim državljanima zbog sumnje da su utajili porez i iz države ilegalno iznijeli više od 3 milijuna eura koje su preko banaka u Hrvatskoj uplaćivali na račune državljana Kine.

Kako su priopćili iz Državnog odvjetništva BiH, meta jutrošnje akcije koja se izvodi u više gradova u BiH su uglavnom pravne osobe i poduzeća u vlasništvu državljana Kine i s njima povezane osobe.

U okviru istrage prikupljeni su dokazi da je određen broj poduzeća u vlasništvu kineskih državljana prikazivao umanjen promet i nezakonito smanjivao knjigovodstvenu vrijednost uvezene robe koja je prodavana u BiH. Nakon toga su, prema navodima priopćenja, stečeni novac u višemilijunskim iznosima, uz pomoć drugih osoba, ilegalno privatnim vozilima i na druge načine, iznosili iz BiH u Hrvatsku, gdje su uplaćivani na račune kineskih državljana.

Iz državne policijske agencije SIPA-e koja izvodi akciju naveli su da se pretresaju objekti na 18 lokacija na području Sarajeva, Mostara, Prnjavora, Tuzle i Brčko Distrikta kako bi pronašli i oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Devet kineskih državljana i više tvrtki se sumnjiči za poreznu utaju i pranje novca. Po podacima SIPA-e procjenjuje se da je iz BiH ilegalno izneseno oko 3 milijuna eura, čime je oštećen i proračun BiH za više od 430.000 eura za neplaćene obveze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.