To je to što me zanima!

Kinezi tvrde kako američki izvještaj o porijeklu korone nije znanstveno vjerodostojan

Američka obavještajna zajednica nije riješila pitanje je li incident u kineskom laboratoriju bio izvor covida-19, rekli su dužnosnici u deklasificiranom sažetku objavljenom u petak
Vidi originalni članak

Kinesko veleposlanstvo u Washingtonu u petak je priopćilo da izvješće američke obavještajne zajednice o porijeklu covida-19 "nije znanstveno vjerodostojno" i pogrešno tvrdi da Kina ometa globalnu istragu pandemije.

Kinesko priopćenje uslijedilo je nakon što je Američki predsjednik Joe Biden optužio Kinu da skriva "ključne informacije o porijeklu pandemije" covida-19, nakon objave sažetka izvješća američke obavještajne istrage. 

"Kina ima ključne informacije o podrijetlu pandemije, ali kineski vladini dužnosnici od početka sprečavaju međunarodnim istražiteljima i javnozdravstenim dužnosnicima pristup tim podacima", rekao je američki predsjednik u priopćenju.  

"Do danas Kina nastavlja odbijati pozive na transparentnost i uskraćuje informacije dok broj žrtava pandemije ponovo raste", dodao je.  

BIDEN IM JE DAO ROK Američki obavještajci dobili su tajne podatke - za 90 dana moraju otkriti porijeklo korone

Američka obavještajna zajednica nije riješila pitanje je li incident u kineskom laboratoriju bio izvor covida-19, rekli su dužnosnici u deklasificiranom sažetku objavljenom u petak.

Izvještaj koji je izradio Ured direktora Nacionalne obavještajne agencije kao odgovor na Bidenov zahtjev da provede istragu, navodi da se ne može dati zadovoljavajući odgovor na pitanje o tome kako se točno pojavio virus koji je diljem svijeta ubio 4,6 milijuna ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 28.08.2021.

    Kinezi nemaju pojma

  • jozicalen9 28.08.2021.

    1000% sam siguran da su Amerikanci podmetnuli taj virus Kinezima želeći uništiti njihovu privredu koja je u nezaustavljivom rastu i već su daleko pretekli Amerikance, i to je bio jedini razlog , a pogotovo sada kad Biden pod svaku cijenu želi nekakvu istragu vršiti u Kini, ali to mu nikad Kina neće dopustiti.

  • Tomislav Bešlić 28.08.2021.

    Čudo da nitko ne komentira broj oboljelih u kini u odnosu na broj stanovnika, koji je u odnosu na Europu, polako čitati, 100000 puta manji .Pitanje glasi zašto????

Komentiraj...
Vidi sve komentare