To je to što me zanima!

Kirurzi u Zagrebu mladiću (26) po drugi put su presadili srce

Mladić je prije šest godina imao prvu operaciju presađivanja srca, a onda mu je ono ponovno počelo otkazivati. Sada su mu liječnici uspješno retransplantirao srce
Vidi originalni članak

Tim liječnika uspješno je prvi put u Hrvatskoj retransplantirao srce. Novo srce dobio je mladić (26) koji je prije šest godina imao prvu operaciju presađivanja srca, a onda mu je ono ponovno počelo otkazivati.

- S obzirom da je riječ o mladom čovjeku i svi nalazi ukazivali da bi ponovna transplantacija mogla uspjeti, nismo dvojili. Stavili smo ga na hitnu listu, na kojoj je kratko vrijeme čekao novo srce - rekao je za Večernji list dr. Bojan Biočina, šef kardiokirurgije na Rebru. Dodao je i da dok je čekao srce mladiću se toliko pogoršalo stanje da je bio kandidat za ugradnju mehaničkog srca. 

Srećom ponovno presađivanje srca bilo je uspješno, a pacijent se oporavlja na intenzivnom odjelu. U 55 posto slučajeva transplantirano srce potraje do deset godina jer organizam stvara antitijela pa prilikom retranslantacije često dolazi do odbacivanja organa.

>>> Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista


Idi na 24sata

Komentari 18

  • Nesnošljivi 07.11.2011.

    Ovo je opet jedan slučaj za svaku pohvalu, kao i nedavni slučaj sa dr Kirinom i stvarno želim da taj mladić konačno zaživi!! Brz oporavak i čestitke kardiokirurzima! A, šteta da liječnički kadar inače nije takav, odnosno da su ovo sve rijeđi slučajevi, a trebala bi biti praksa! Nedavno sam napisao da ljudi umiru a ne bi trebali.. Na žalost,o liječničkom nemaru neki više ne mogu pisati, neki nemaju snage, a neki znaju da još uvijek nema smisla..

  • fijuman 07.11.2011.

    Ma neka ga samo sreća služi i da poživi što duže, nisam u njegovoj situaciji ali se nakada nezna kada mi drugi možemo doći u isto takvu i složenu situaciju. Barem neko neka se uspije na vrijeme spasiti.

  • promatrac10 07.11.2011.

    decku sve najbolje i ne daj Boze nikome da bude toga potreban,ali budimo realni,kod nas bez novca ,tesko ili nikako do zdravlja...znam iz iskustva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare