To je to što me zanima!

Karlovac očekuje vodeni val, zadarske ulice su poplavljene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog obilnih oborina na području Karlovca poduzete su preventivne mjere pa je pripremljeno 50.000 vreća s pijeskom za obranu najugroženijih dijelova grada
Vidi originalni članak

U cijeloj zemlji i u srijedu je nastavila padati kiša, najavljena dolaskom ciklone Leona . Na kopnu će biti umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu s pljuskovima i grmljavinom. Obilnija kiša se, prema prognozi DHMZ-a, očekuje na sjevernom i srednjem Jadranu, zapadnim kopnenim krajevima  te unutrašnjosti Dalmacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Kiša otežava promet

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uglavnom će puhati južni vjetar koji na Jadranu može biti vrlo jak. Dnevne temperature će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu između 18 i 22 stupnja Celzija.

Obilna kiša prijeti poplavama na području Karlovca

Meteoalarm.eu izdao je crvenu razinu opasnih vremenskih prilika s upozorenjem na obilnu kišu na područjima Gospića i Rijeke, dok je za područje Karlovca i Splita izdano narančasto upozorenje .

Meteoalarm.eu

Zbog najavljenih obilnih oborina na području Karlovca poduzete su preventivne mjere pa su gradske vlasti pripremile 50.000 vreća s pijeskom za obranu najugroženijih dijelova grada. Strahuje se od obaranja lanjskih rekorda vodostaja Kupe i Korane zbog kojih je bio ugrožen i sam centar Karlovca. Najviši vodostaji očekuju se u noći s četvrtka na petak.

POGLEDAJTE VIDEO: Karlovčani se pripremaju za najgore

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako javlja KA portal, sve službe su u pripravnosti.

- Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava za rijeku Koranu. Vodostaji su i dalje laganom padu, ali je u gornjem toku rijeke Kupe u Gorskom kotaru zabilježen lagan porast - kazali su iz DUZS-a.

Vreće s pijeskom pripremljene su i na području Požeštine koje bi mogla ugroziti rijeka Orljava.

Direktor Hrvatskih Voda Plišić i ministar popljoprivrede Tihomir Jakovina obišli su radove na završetku ispusta, raterećenju kanala Kupa-Kupa u Gornjem Mekušju.

Andreja Thomas/24sata

Zadar pod vodom

Zbog obilne kiše gradske ulice u Zadru su pod vodom . Iz Odvodnje tvrde kako su problemi nastali jer odvodni sustav naprosto ne može odjednom “popiti” ogromnu količinu vode. Zadrani su ogorčeni jer su poplave na ulicama tijekom kišnog razdoblja postale uobičajena pojava.

Čitatelj

Prestanak oborina u petak

Obilne padaline očekuju se i tijekom četvrtka u većini zemlje. Za taj je dan Meteoalarm narančasto upozorenje proširio i na unutrašnjost Dalmacije.

Meteoalarm.eu

Temperature bi tijekom četvrtka mogle porasti za koji stupanj, a prestanak oborina uz blagi pad temperature očekuje se u petak.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Igor Petak 14.10.2015.

    Evo u Vtc pada spojilo se nebo i zemlja.

  • Duro 14.10.2015.

    Imam samo jedno pitanje. Sto su Hrvatske vode napravile od proslih polava. BAS NISTA. A milijuni Hrvata im mjesecno izdvajaju pozamasne svote. Oni samo dijele place. Pozivam gradane na totalni bojkot jer nam Hrvatske vode kao takve uopce ne trabaju.

  • POTPEC 14.10.2015.

    Očekuje se vodeni val, i šta se radi? Pune se vriče umisto da se ovog ljeta čistilo korito rijeke. Produbljavanjem rjeke se dobiva i veča protočnost iste kao i primanje u korito veče količine vode. Očito to našim mjerodavnim nije u interesu jer ovako im više ostaje za đepove, a za narod i njihovu štetu baš ih briga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare