To je to što me zanima!

Kiša poplavila Rijeku, u Zadru jugo srušilo stablo

Iz vatrogasne postrojbe u Rijeci kažu da su od ranog jutra izlazili na 20-ak intervencija. Odštopali su odvode, a stanje se normaliziralo do podneva
Vidi originalni članak

Jak pljusak pao je u subotu rano ujutro u Rijeci i poplavio nekoliko ulica u centru grada. Pješacima su za probijanje kroz vodene bujice bile potrebne gumene čizme. Automobili su pokušali pronaći put da asfalta, no neki su zaglavili u vodi. Čitatelj Dušan Trbović poslao nam je fotografiju poplavljene ulice Alda Colonella.
- Vozaču se u jednom trenutku ugasio njegov Fiat. Uspio ga je pomaknuti par centimetara da ne stoji nasred ceste. Izašao je iz njega i ostavio ga u poplavljenoj ulici - ispričao nam je Dušan.
Zbog poplavljenih prometnica intervenirali su i riječki vatrogasci.
- Od samog jutra imali smo oko 20-ak intervencija vezanih za olujno nevrijeme i poplave. Srećom, brzo smo odštopali odvode tako da se stanje do podne normaliziralo - rekli su iz JVD Rijeka.
Dok je u Rijeci padala kiša, olujno jugo u Zadru rušilo je stabla.
- Prolazio sam kraj željezničkog kolodvora. Vjetar je tokom noći srušio stablo na parkiralište, a dio krošnje palo je na haubu Opela. Nakon par sati vračao sam se istim putem i srušeno drvo bilo je još uvijek tamo - rekao je B.M., autor fotografije.
Prognostičari su najavili da će jugo tijekom poslijepodnevnih sati znatno oslabjeti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare