To je to što me zanima!

Kiša rashladila Split: Izdali su upozorenje za Osijek i Zagreb

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Osijek i Zagreb zbog mogućih pljuskova praćenih grmljavinom. Za Karlovac i Knin izdano je žuto upozorenje
Vidi originalni članak

U ponedjeljak kasno poslijepodne lokalne grmljavinske nestabilnosti zahvatile su južnu Dalmaciju. Iako u pravilu ljetni neverini s noći postupno iščeznu, ovoga puta to nije bio slučaj. Neverini su se atipičnom putanjom počeli premještati s dubrovačkog područja obalom prema sjeverozapadu. Tako su navečer zahvatili makarsko područje, a do 23 sata i šire splitsko, javlja Crometeo.

Grmljavinski oblak bio je dovoljno jak da lokalno donese i tuču, najviše na području Trogira i okolice. Grmljavinski oblak se zadržao puna dva sata donoseći lokalno jače pljuskove. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u vrlo kratko vrijeme u Kaštel Gomilici je palo 16 mm oborine, Stobreču 15, Split Spinutu 10, Klisu 8 itd.

Čitatelj 24sata

Očekuje nas vrlo toplo vrijeme, ali nestabilno

Sljedećih dana očekuje nas vrlo toplo vrijeme, ali će gotovo posvuda u zaobalju biti grmljavinskih nestabilnosti u popodnevnim satima. Pokoji pljusak može se dogoditi uz obalu.

Tako se u utorak na kopnu očekuje sunčano, sparno, ali i nestabilno vrijeme. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, a mjestimice može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Važno je naglasiti da kiše neće biti u svim mjestima, dakle, ovo nije neka široko rasprostranjena kiša nego lokalni pljuskovi. Tamo gdje udari pljusak može biti i jačeg nevremena. Malo će osvježiti, ali će temperatura zraka i dalje posvuda biti iznad 25 Celzijevih stupnjeva.

dhmz.hr

Na moru i do 32°C

Utorak će na moru biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Poslijepodne i navečer, uz lokalno jači razvoj naoblake, bit će kiše ili pljuskova s grmljavinom. U noći tihi ili će puhati slab burin, danju većinom slab maestral. Navečer na sjevernom Jadranu umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju većinom od 14 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 24°C. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 32°C.

Narančasto upozorenje za Osijek i Zagreb

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za područje Osijeka i Zagreba zbog mogućih obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Za Karlovac i Knin  izdano je žuto upozorenje.

Meteoalarm

Idi na 24sata

Komentari 59

  • lukica25 09.06.2015.

    gadno je u virovitici i okolo, ide to dalje između bjelovara i daruvara prema sisku kutini.............uobičajeno

  • MiraBušljeta 09.06.2015.

    po danu se držimo hlada,a noću se ne može spavati od vrućine koliko je ugrijalo, i kod nas bi bilo super da padne kiša mada u prognozi nema baš neke naznake za takvo što..

  • ITALO DISCO 09.06.2015.

    Hoću italo-disco, biti sretno zaljubljen svira Vamos ala playa i I like Chopin da traje dugo toplo ljeto, nikad ne budem star da bude ludilo, ludilo, dar-mar....................

Komentiraj...
Vidi sve komentare