Obavijesti

News

Komentari 59

Kiša rashladila Split: Izdali su upozorenje za Osijek i Zagreb

Kiša rashladila Split: Izdali su upozorenje za Osijek i Zagreb
12

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Osijek i Zagreb zbog mogućih pljuskova praćenih grmljavinom. Za Karlovac i Knin izdano je žuto upozorenje

VIDEO

U ponedjeljak kasno poslijepodne lokalne grmljavinske nestabilnosti zahvatile su južnu Dalmaciju. Iako u pravilu ljetni neverini s noći postupno iščeznu, ovoga puta to nije bio slučaj. Neverini su se atipičnom putanjom počeli premještati s dubrovačkog područja obalom prema sjeverozapadu. Tako su navečer zahvatili makarsko područje, a do 23 sata i šire splitsko, javlja Crometeo.

Grmljavinski oblak bio je dovoljno jak da lokalno donese i tuču, najviše na području Trogira i okolice. Grmljavinski oblak se zadržao puna dva sata donoseći lokalno jače pljuskove. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u vrlo kratko vrijeme u Kaštel Gomilici je palo 16 mm oborine, Stobreču 15, Split Spinutu 10, Klisu 8 itd.

Čitatelj 24sata

Očekuje nas vrlo toplo vrijeme, ali nestabilno

Sljedećih dana očekuje nas vrlo toplo vrijeme, ali će gotovo posvuda u zaobalju biti grmljavinskih nestabilnosti u popodnevnim satima. Pokoji pljusak može se dogoditi uz obalu.

Tako se u utorak na kopnu očekuje sunčano, sparno, ali i nestabilno vrijeme. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, a mjestimice može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Važno je naglasiti da kiše neće biti u svim mjestima, dakle, ovo nije neka široko rasprostranjena kiša nego lokalni pljuskovi. Tamo gdje udari pljusak može biti i jačeg nevremena. Malo će osvježiti, ali će temperatura zraka i dalje posvuda biti iznad 25 Celzijevih stupnjeva.

dhmz.hr

Na moru i do 32°C

Utorak će na moru biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Poslijepodne i navečer, uz lokalno jači razvoj naoblake, bit će kiše ili pljuskova s grmljavinom. U noći tihi ili će puhati slab burin, danju većinom slab maestral. Navečer na sjevernom Jadranu umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju većinom od 14 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 24°C. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 32°C.

Narančasto upozorenje za Osijek i Zagreb

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za područje Osijeka i Zagreba zbog mogućih obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Za Karlovac i Knin  izdano je žuto upozorenje.

Meteoalarm

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore